Hoe kun je het beste geld wisselen?

Hoe kun je het beste geld wisselen?

Geld wisselen doe je meestal bij een grenswisselkantoor; dit is ook de meest betrouwbare optie. Ook banken bieden soms de mogelijkheid om geld te wisselen. In Nederland kun je dan het best terecht bij GWK Travelex – de meest gerenommeerde partij in Nederland waar je geld kunt wisselen.

Waar kan ik buitenlands geld inwisselen voor euro’s?

U kunt bij alle GWK Travelex vestigingen in Nederland buitenlands geld inwisselen voor euro’s. Na uw reis kunt u eenvoudig uw buitenlands geld inwisselen voor euro’s bij een GWK Travelex vestiging op de luchthavens.

Wat kost het om geld te wisselen?

Valuta omwisselen is ook mogelijk bij het GWK. Nederland kent ongeveer vijftig GWK vestigingen. Net als bij de bank, betaal je bij het GWK kosten voor het omwisselen van valuta. De transactiekosten bedragen daar 0,75 procent met een minimumbedrag van 3,25 euro en een maximumbedrag van 7,50 euro.

Hoeveel commissie GWK?

Wissel eenvoudig bij GWK Travelex buitenlands geld met korting. Als u online buitenlands geld wisselt bij GWK Travelex profiteert u alleen online van een scherpe GWK Travelex wisselkoers en 0% provisie! Het bestellen van buitenlands geld met korting kan eenvoudig online.

Wat is goedkoper geld wisselen of pinnen?

Bij het wisselen met geld zijn niet alleen de kosten van belang maar ook het gemak en de zekerheid. Geld pinnen in het buitenland lijkt makkelijker en goedkoper. Al helemaal als je een groot bedrag pint vallen de provisiekosten heel erg mee mede dankzij de lage wisselkoersopslag.

Kan ik geld wisselen bij de bank?

De meeste guldenbankbiljetten kunt u nog tot 1 januari 2032 inwisselen voor euro’s. Dit doet u bij de Nederlandsche Bank (DNB) in Haarlem. Guldenmunten (als dubbeltjes en rijksdaalders) kunt u bij DNB niet meer omwisselen. Andere valuta kunt u alleen omwisselen in het land waar het geld vandaan komt.

Waar kan ik buitenlands geld doneren?

Op de website van het geldwisselkantoor lees je precies welke munten en vreemde valuta in te wisselen zijn. Je kunt deze zelf inwisselen bij het geldwisselkantoor bij jou in de buurt. Doneer vervolgens het bedrag dat je ervoor terugkrijgt door deze over te maken op ons banknummer: NL42 INGB 0000 0029 50.

Kan ik buitenlands geld storten?

GWK Travelex is gevestigd op de grotere NS stations en luchthavens als Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag. Storten van buitenlandsgeld en/of omwisselen naar euro’s is ook mogelijk bij een Travelex vestiging. Geld wisselen kan alleen bij een GWK Travelex vestiging, niet bij een GWK servicepunt of ING vestiging.

Kan ik geld wisselen bij de Rabobank?

Wil je geld wisselen bij de Rabobank, dan gaat dit via GWK Travelex. Het is bij de Rabobank dus niet mogelijk om bij een vestiging aan te kloppen en euro’s te wisselen voor een vreemde valuta. Hiervoor moet je naar een vestiging van GWK Travelex.

Kan je geld wisselen bij de bank?

Buitenlands geld bestellen en/of storten Geld wisselen kan alleen bij een GWK Travelex vestiging, niet bij een GWK servicepunt of ING vestiging.

Hoeveel geld kan ik wisselen bij GWK?

Wat kost het om geld te wisselen bij GWK Travelex?

Service Kosten Minimum/maximum bedrag
Spoedservice³ €0 provisie + wisselkoersopslag Min €50 en max €7500
Buitenlands geld terug wisselen naar euro’s⁷ 0.75% provisie van totaal (min €3,95 en max €7,50) + wisselkoersopslag Geen, alleen briefgeld kan terug gewisseld worden

Wat kost geld wisselen bij GWK?

De provisie voor het wisselen van buitenlandse valuta bedraagt 0.75% van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50 (tenzij anders aangegeven in de vestiging).

Waar betaal je in Zwitserland mee?

Zwitserse franken inwisselen Heeft u na uw verblijf in Zwitserland toch nog contact geld over? Dan kunt u bij GWK Travelex uiteraard uw Zwitserse franken weer inwisselen voor euro’s. Hou er wel rekening mee dat u alleen bankbiljetten kunt wisselen, muntgeld helaas niet.

Hoeveel geld kan je wisselen?

Neemt u voor de zekerheid altijd uw ID mee, ook bij lagere bedragen kan er om gevraagd worden. Maar vanaf 2.000 euro is het bij alle wisselkantoren en banken verplicht!

Kan je bij de bank geld wisselen?

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden om geld te wisselen. Wanneer je graag wat contant geld bij je wilt hebben voordat je naar het buitenland vertrekt, dan kun je als Rabobank klant gemakkelijk vooraf geld bestellen bij de GWK Travelex.

Waar kan ik mijn geld wisselen?

Kan ik gewoon pinnen in Zwitserland?

Pinpas. Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd.

Hoe kun je het best betalen in Zwitserland?

Alle grote warenhuizen, veel winkels, hotels en restaurants en souvenirwinkels accepteren de euro als betalingsmiddel. Het wisselgeld krijg je echter in Zwitserse franken. Wij raden je aan om Zwitserse franken bij pinautomaten te pinnen of met EC-kaart of creditcard te betalen.

Hoeveel geld kun je wisselen bij GWK?

Kan je op Schiphol geld wisselen?

Bij onze GWK vestiging op Schiphol kunt u uw euro’s wisselen voor de vreemde valuta die u nodig heeft.

Kan ik geld wisselen bij ING?

Helaas kun je voor het wisselen van contant geld niet terecht bij de ING bank, maar ze adviseren je om daarvoor naar het GWK te gaan. Deze heeft meerdere vestigingen verspreid door het hele land. Mocht je nou liever niet een stapel contant geld bij je hebben, dan kun je altijd met je ING betaalpas betalen.

Waar kun je briefjes van 100 wisselen?

Bij De Nederlandsche Bank kunt u eurobankbiljetten en verzamelaarsmunten omwisselen. Bijvoorbeeld een biljet van 100 euro voor 5 biljetten van 20 euro.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven