Hoe kun je zien hoe oud een website is?

Hoe kun je zien hoe oud een website is?

Als je wilt weten wanneer een artikel of pagina is gepubliceerd, zoek dan een datum op de website. Je kunt ook een Google-zoekopdracht voor de site uitvoeren met een speciale URL-operator die de datum kan onthullen. Als je wilt weten wanneer de site zelf is gepubliceerd, kun je zoeken in de broncode van de website.

Wat is archive org?

Internet Archive (Nederlands: Internetarchief) is een website en project met als doel universele toegang te bieden tot alle menselijke kennis. Het project is begonnen door Brewster Kahle in 1996 en was gevestigd in het Presidio van San Francisco, Californië, Verenigde Staten.

Hoe zoek ik in cache?

Een gecachte pagina openen

  1. Doe op je computer een Google-zoekopdracht naar de pagina die je wilt vinden.
  2. Klik in de zoekresultaten naast de URL van de site op de pijl-omlaag of Meer. In cache.
  3. Als je naar de live pagina wilt gaan, klik je bovenaan op Huidige pagina.

Hoe werkt archive org?

Iedereen die zijn site voor de eeuwigheid wil bewaren, kan zijn URL uploaden op de website https://archive.org/web. Maar dus ook dat sites worden opgeslagen in het Internet Archive. Tijdmachine. De Wayback Machine is de zoekmachine voor deze internetgeschiedenis.

Wat betekent way back?

Onder de naam Wayback Machine heeft The Internet Archive een service online gezet waarmee oude tijden opnieuw beleefd kunnen worden. Ongeveer driehonderd servers slaan namelijk al sinds 1996 websites op, zodat nu nog steeds gekeken kan worden hoe het internet er een paar jaar geleden uit zag.

Wat zit er in een cache?

Een cache is een plek waar dingen die veel gebruikt worden tijdelijk worden opgeslagen; Wanneer je een webpagina opvraagt die in de cache zit, wordt deze geladen vanaf je eigen computer in plaats van het internet; Cache-bestanden verwijderen maakt deze cache leeg; Het opvragen van de webpagina gaat via internet.

Hoe ziet een broncode eruit?

De broncode (ook wel brontekst of in het Engels source of source code) van een computerprogramma is de leesbare tekst die door de programmeur in een programmeertaal is geschreven. Er is niet bij elk opgemaakt document een leesbare broncode, bijvoorbeeld niet bij Microsoft Word.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven