Hoe kun je zien of een boek eerste druk is?

Hoe kun je zien of een boek eerste druk is?

Gebruik de nummerregel om de druk te bepalen. De nummerregel onderaan de pagina bepaalt niet noodzakelijkerwijs de uitgave, maar geeft wel aan hoe vaak het boek is gedrukt. Als er nog een ‘1’ aanwezig is in de cijferregel, dan is dat de eerste druk van het boek van de uitgever.

Wat is een editie van een boek?

(Lat. editio), het aantal gedrukte exemplaren of oplage van een bepaalde uitgave, hetzij boekwerk, krant of periodiek van een en denzelfden inhoud, en een en denzelfden druk.

Is een ISBN verplicht?

Het doel van het ISBN is om elke titel die een uitgever publiceert snel en eenvoudig terug te vinden in databanken. Een ISBN is wettelijk niet verplicht, maar de toekenning van een ISBN aan een publicatie wordt sterk aanbevolen zodra u deze publicatie via een commercieel circuit (boekhandel, warenhuis, webshop…)

Hoe zie je of Suske en Wiske eerste druk is?

Je kunt het niet zien aan alleen het album. (met uitzondering van de reeks die de andere beantwoorder heeft genoemd). Je zult de datum die op het blokje middenonder op de achterflap van de albums moeten vergelijken met de datum van de eerste druk.

Hoe herken je een eerste druk Rode Ridder?

Op het moment dat de titel van het album als laatste titel of nog niet op de backcover is genoemd is het vaak de eerste druk. De catawiki catalogus of de zilveren dolfijn site kunnen hierbij ondersteuning bieden.

Hoeveel boeken verkoop je gemiddeld?

Volgens Rene Appel, zelf schrijver en voorzitter van de VVL, verkoopt een gemiddeld literair werk rond de vierduizend exemplaren. Bij een prijs van twintig euro per boek is de totale opbrengst rond de achtduizend euro. Dit is voor twee jaar werk aan de lage kant.

Hoeveel boeken verkoopt een beginnend schrijver?

Volgens de best practices in de uitgeverswereld nemen de rechten evenredig toe met de verkoopcijfers: de auteur ontvangt tussen 8 en 10% voor 10.000 tot 15.000 verkochte exemplaren, vervolgens 12% en 14%.

Wat betekent eerste editie?

De eerste druk van een boek bestaat uit de exemplaren die geproduceerd worden met de eerste set-up van de productieapparatuur in de drukkerij. In sommige gevallen bestaan er verschillende edities/oplagen van de eerste druk die de zeldzaamheid (en prijs) behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Wat is een editie nummer?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: editie (zn): druk, oplage, uitgave. editie, nummer, oplaag, oplage, typografie, uitgave.

Is een uitgeverij verplicht?

Sedert 1537 is een uitgever hier verplicht een of twee exemplaren van elke publicatie neer te leggen.

Waarom een ISBN nummer?

ISBN staat voor International Standard Book Number en is een identificatienummer dat wordt toegekend aan elke verschijningsvorm van elk gepubliceerd boek. Het doel van het ISBN is dat elke titel die een uitgever uitgeeft, snel en eenvoudig is terug te vinden in een databases.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven