Hoe kwamen de Egyptenaren aan goud?

Hoe kwamen de Egyptenaren aan goud?

De Egyptenaren zochten vijfduizend jaar geleden al naar goud. Het gevonden goud was voor de farao, hun koning. De Egyptenaren dachten dat de gouddeeltjes afkomstig waren van de lichamen van hun goden. Ze zeefden goudkorrels uit de rivier de Nijl.

Waar haalden de Egyptenaren hun goud?

De eerste en wellicht de oudste bron van Egyptisch goud lag in de buurt van Koptos. In de Wadi Foachir zijn oude verlaten woonplaatsen voor goudbewerkers gevonden met de resten van minstens 1320 arbeidershutten uit de Ptolemaeïsche tijd (332 – 30 v. Chr.).

Waar komt het goud op aarde vandaan?

Goud is al aanwezig op Aarde sinds het ontstaan van de planeet zelf, maar het is niet gevormd op Aarde omdat voor de productie ervan fusiereacties nodig zijn. Er vinden kernfusiereacties plaats in de kern van sterren, maar deze kernfusiereacties voorzien niet in genoeg energie voor de productie van goud.

Wie heeft het goud ontdekt?

De ontdekking van goud wordt toegeschreven aan de Egyptenaren. Hiervoor moeten we ver terug in de tijd. Vele eeuwen geleden was de Egyptische beschaving haar tijd ver vooruit. Uit gevonden hiërogliefen, die uit 2600 voor Christus stammen, kan worden opgemaakt dat de Egyptenaren toen al goud gebruikten als betaalmiddel.

Waar is het eerste goud gevonden?

Goud is een edelmetaal en ontstaat uit (vloeibaar) magma, daarom wordt goud vaak gevonden op plaatsen waar vulkanen waren. Als we vervolgens even een grote stap maken, belanden we in 1848. In dat jaar vonden Amerikanen klompjes (goldnuggets) tussen grind in rivieren.

Wie heeft goud gevonden?

Waar leven de Egyptenaren van?

Ongeveer de helft van de inwoners van Egypte woont in stedelijke gebieden, met de meeste verspreid over de dichtbevolkte centra van Caïro, Alexandrië en andere grote steden in de Nijldelta. De islam is de officiële religie van Egypte en het Arabisch de officiële taal.

Waar komt het goud vandaan?

Veel goud wordt gevonden in Noord-Amerika en in diverse Zuid-Amerikaanse landen, maar ook in Australië, Rusland, China, Indonesië en in diverse Zuid-Amerikaanse landen. Historisch gezien is het meeste goud uit Zuid-Afrika gehaald, vandaar de populariteit van de gouden Krugerrand.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven