Hoe kwamen de Nederlanden in Spaanse handen?

Hoe kwamen de Nederlanden in Spaanse handen?

In 1555 nam koning Filips II van Spanje de regering van de Habsburgse Nederlanden over van zijn vader, keizer Karel V. Omdat Filips in de eerste plaats koning van Spanje was, werden de Nederlanden sindsdien de Spaanse Nederlanden genoemd. Wel liet de koning de protestanten hard aanpakken.

Welke belangrijke gebeurtenis vond er voor Spanje plaats in de jaren 1516 1556?

Keizer Karel (1516-1556) Tussen 1519 en 1521 veroverde Hernán Cortés het Azteekse Rijk en deed Ferdinand Magellaan de eerste zeilreis rond de wereld. Het onderkoninkrijk Nieuw-Spanje werd gesticht.

Hoe kwamen de Nederlanden in Habsburgse handen?

De Bourgondische Nederlanden kwamen na de dood van de laatste hertogin van Bourgondië, Maria van Bourgondië, in 1482 aan haar zoon Filips de Schone uit het huis Habsburg. Zij had de neiging de adel, die onder Filips de Schone veel in te brengen had, te passeren bij het nemen van belangrijke besluiten.

Welke belangrijke gebeurtenis vond er voor Spanje plaats in 1898?

De Spaans-Amerikaanse Oorlog vond in 1898 plaats tussen Spanje en de Verenigde Staten. De Verenigde Staten steunden de Cubaanse opstandelingen tegen de Spaanse kolonisator en grepen de ontploffing van het Amerikaanse slagschip USS Maine in de haven van Havana aan om militair tussenbeide te komen.

Hoelang heeft Spanje een stabiele democratie?

De Spaanse democratische overgang (Spaans: Transición democrática española, kortweg la Transición, Catalaans Transició democràtica espanyola) is de periode in de Spaanse geschiedenis die volgde op de dood van Francisco Franco in 1975.

Welke oorlogen heeft Spanje gehad?

Spaanse Burgeroorlog
Situatie in Spanje, november 1938
Datum 17 juli 1936 – 1 april 1939
Locatie Spanje, Spaans-Marokko, de Spaanse Sahara, Spaans-Guinea, de Middellandse Zee en de Noordzee
Resultaat Nationalistische overwinning Ontbinding van de Tweede Spaanse Republiek Begin van de dictatuur van Franco

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven