Hoe laat begint de school in Spanje?

Hoe laat begint de school in Spanje?

De overstap naar Spaans onderwijs kan voor sommige kinderen dus best groot zijn. In de onderbouw zijn kinderen namelijk al van 08:30 tot 17:00 op school aanwezig. Daarnaast horen we bij de Wereldschool regelmatig dat kinderen ook nog redelijk veel huiswerk meekrijgen. Zeker iets om als ouder rekening mee te houden.

Hoe lang duurt een schooldag in Spanje?

Op EIC International school in Salou zijn de schooltijden dagelijks van 08:30 uur tot 16:30 uur. ALLE kinderen en studenten blijven voor de lunch over op school. Nog een groot verschil op de Spaanse school ten opzichte van het Nederlandse onderwijs, is dat de lessen altijd doorgaan.

Hoe is school in Spanje?

De hiërarchie van het Spaanse school systeem is als volgt : Kleuterschool (vanaf 3 maanden tot 3 jaar) Peuterklas (vanaf 3 jaar tot 6 jaar) Basisschool / lager onderwijs (vanaf 6 jaar tot 11 jaar) Hoger middelbaar onderwijs / baccalaureaat (vanaf 16 jaar tot 18 jaar)

Hoe laat beginnen de scholen in Frankrijk?

Er bestaat in Frankrijk een vijfdaagse schoolweek voor het enseignement primaire (l’école maternelle en l’école primaire), maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag school van 09.00 – 16.15 uur en woensdag van 09.00 – 12.00 uur. De lunchpauze is van 12.00 – 13:30 uur.

Hoe gaan kinderen in Frankrijk naar school?

In Frankrijk gaan de meeste kinderen naar het openbare onderwijs dat door de overheid wordt geleid. Men is dan gebonden aan de openbare school in de regio waar men woont. Het staat de ouders vrij om zelf te kiezen of ze hun kind naar een privé school sturen.

Hoe ziet een schooldag in Frankrijk eruit?

De schooldagen in Frankrijk zijn langer dan in Nederland. De gemiddelde schooldag duurt van 8.45 tot 16.30. Het is gebruikelijk dat kinderen tussen de middag op school eten, in de schoolkantine wordt een warme maaltijd geserveerd. Er zijn in Frankrijk minder schooldagen dan in Nederland.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven