Hoe lang blijft eau de parfum goed?

Hoe lang blijft eau de parfum goed?

Meestal staat op de verpakking dat het geurtje houdbaar is tot vijf jaar na de productiedatum. Het hang af van de kwaliteit van het parfum of deze informatie juist is of niet. Over het algemeen geldt: hoe meer parfumolie de formule bevat, hoe langer houdbaar je parfum is.

Kan een luchtje bederven?

Ja, parfum kan wel degelijk slecht worden. De geur kan veranderen, al moet dat niet altijd negatief zijn. Soms wordt het parfum geconcentreerder, omdat de alcohol gaat verdampen. Het parfum gaat dan sterker, maar daarom niet slechter ruiken.

Hoe bewaar je het beste parfum?

Parfum moet je namelijk op een koele en droge plek bewaren. Door het flesje in de koelkast te zetten, verleng je de levensduur van je luchtje zelfs met twee jaar! Het allerbeste plaatsje is in de deur, aangezien de kans hier het minst groot is dat het té koud wordt (want dit is ook niet goed).

Hoe bewaar je eau de toilette?

Het antwoord kort en simpel: donker, koel en goed gesloten. Je parfums en geurende producten hebben namelijk 4 vijanden die de levensduur kunnen bedreigen: licht, temperatuur, zuurstof en (vreemd genoeg) je huid. Door licht kunnen je parfum bestanddelen aangetast worden en minder sterk of zelfs slecht gaan ruiken.

Hoe lang kun je eau de parfum bewaren?

Nadat je het flesje hebt geopend, kun je parfum tenminste een jaar bewaren. De houdbaarheidsdatum schommelt ongeveer tussen de 3 en 5 jaar. Handig: op de meeste cosmetica en parfums staat hoe lang iets houdbaar is ná openen van het flesje.

Hoe lang kun je een luchtje bewaren?

Wat gebeurt er als parfum over de datum is?

Parfums worden vaak niet meer minder intens, maar oxideren. Er komt meer zuurstof in de fles wat de moleculen kan beïnvloeden en daardoor de hele geur. Het gaat dus bijvoorbeeld zuurder, meer metaal of plastic-achtig ruiken. Als je dit ruikt weet je dus dat je geur over datum is.

Kan parfum tegen hitte?

„Parfum moet je eigenlijk in een koele, donkere plek bewaren. Omdat warmte en licht de kwaliteit van parfum aantast. De intensiteit van de geur zal langzaam wegebben. Let wel goed op dat je koelkast niet op volle toeren draait, want extreme kou (tegen het vriespunt aan) kan weer hetzelfde effect hebben als warmte.

Hoe lang blijf je parfum ruiken?

Gemiddeld blijft parfum zo’n vier tot zes uur zitten, daarna vervliegt het. Hoe lang een parfum blijft hangen, hangt af van het seizoen. In de zomer zal je geurtje bijvoorbeeld veel sterker ruiken, omdat de warmte ervoor zorgt dat de chemische reactie die parfum loslaat wordt geactiveerd.

Wat met vervallen parfum?

Omdat parfum nu eenmaal niet vervalt op dezelfde manier als ‘eten’ dat doet, hoef je die vervaldatum niet zo letterlijk te nemen. Een belangrijke is oxidatie: de zuurstof in je flesje zal er uiteindelijk voor zorgen dat de molecule-samenstelling in je parfum verandert, waardoor ook de geur lichtjes zal wijzigen.”

Kan parfum in de koelkast?

In de koelkast! Parfum moet je namelijk op een koele en droge plek bewaren. Door het flesje in de koelkast te zetten, verleng je de levensduur van je luchtje zelfs met twee jaar! Het allerbeste plaatsje is in de deur, aangezien de kans hier het minst groot is dat het té koud wordt (want dit is ook niet goed).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven