Hoe lang blijft een punt op je beginnersrijbewijs staan?

Hoe lang blijft een punt op je beginnersrijbewijs staan?

In de eerste 5 jaar worden strafpunten toegekend bij het begaan van een ernstige verkeersovertreding. Voor 16 en 17-jarigen geldt een termijn van 7 jaar. Bij het behalen van 2 punten tijdens het beginnersrijbewijs moet je je rijbewijs inleveren bij de politie. De politie meldt dit aan het CBR.

Is er nog een punten rijbewijs?

Voor alle bestuurders geldt het puntenrijbewijs. Hiermee krijgt u strafpunten voor rijden onder invloed. Daarnaast krijgt iedereen die voor het eerst een rijbewijs haalt een beginnersrijbewijs. Dit is een gewoon rijbewijs, maar met een extra element: een strafpuntensysteem voor zware verkeersovertredingen.

Hoeveel alcohol mag je met een puntenrijbewijs?

De limiet is – op grond van artikel 8, tweede respectievelijk derde lid, van de Wegenverkeerswet 1994 – 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht respectievelijk 0,5 ‰ voor ervaren bestuurders en 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht respectievelijk 0,2 ‰ voor beginnende bestuurders.

Hoeveel punten rijbewijs Nederland?

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de beginnersregeling aangescherpt, waardoor bestuurders in de eerste vijf jaar dat ze een rijbewijs bezitten al bij twee toegekende strafpunten een rijvaardigheidsonderzoek van het CBR moeten afleggen. Voorheen gebeurde dat nog bij drie strafpunten.

Hoeveel alcohol mag je drinken als beginnend bestuurder?

Toegestaan alcoholpromillage beginnend bestuurder Als uw autorijbewijs uw eerste rijbewijs is, bent u 5 jaar beginnend bestuurder. En gelden er strengere regels. Dan mag u niet rijden met meer dan 0,2 promille alcohol in uw bloed. Heeft u bij een aanhouding een alcoholpromillage van meer dan 0,5 promille?

Hoeveel bier mag je drinken als beginnend bestuurder?

Ben je een beginnende bestuurder? Dan mag je niet meer dan 0,2 promille (0,02 procent) alcohol in je bloed hebben als je autorijdt. Mannen bereiken dit na het drinken van ongeveer een standaardglas drank, vrouwen al bij minder dan een glas.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven