Hoe lang draag je een onderbroek?

Hoe lang draag je een onderbroek?

Onderzoek wijst nu uit hoe lang je onderbroeken kunt dragen voordat je ze beter kunt vervangen. Je verwacht het niet zo snel, maar ook onderbroeken hebben een houdbaarheidsdatum. Amerikaanse deskundigen van het Good Housekeeping Institute (GHI) raden aan om onderbroeken na een jaar dragen toch echt weg te gooien.

Hoe vaak schoon ondergoed aan doen?

Veel mensen verschonen hun ondergoed 2x per dag, vaak is dit s ‘ochtends bij het opstaan en s ‘avonds na het douchen. Dit gaat dan over de normale werkdagen, als je ook nog gaat sporten kan daar 1x extra ondergoed verschonen bijkomen.

Wat gebeurt er als je geen ondergoed draagt?

‘Geen slipjes dragen is gewaagd. Het geeft een ondeugend gevoel als je weet dat je zo bloot bent’, legt seksuologe dr. Ava Cadell uit. ‘Het verwijderen van de barrière die je intieme delen afschermt, doet je meer in contact komen met je innerlijke sensualiteit’, voegt ze toe.

Waar is het zakje in je onderbroek voor?

Dit ‘zakje’ zorgt ervoor dat de spanning op je vagina met nauwsluitende kleding minder wordt. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat het daar beneden beter kan ‘ademen’. Bovendien beschermt het je vagina tegen schade, zoals van de dikke naden van een spijkerbroek.

Waarom moet je iedere dag een schone onderbroek aan?

Voor de hygiene is het eigenlijk niet nodig om elke dag schoon ondergoed aan te trekken. Er komen weliswaar bacteriën in je ondergoed, maar dat zijn bacteriën die sowieso al op je huid voorkomen, dus dat kan geen kwaad. Dat is de eigenlijke reden om ondergoed (en sokken) dagelijks te verschonen.

Hoe vaak moet je nieuwe onderbroeken kopen?

Hoe vaak moet jij je onderbroek vervangen? Er wordt als advies gegeven dat jij je onderbroeken tussen de 6 en 12 maanden moet vervangen.

Hoe vaak moet je van onderbroek wisselen?

Ook wordt het meeste ondergoed na 1 draagbeurt gewassen. Dit intensieve gebruik en gewas maakt dat ondergoed over het algemeen sneller slijt dan andere kleding en daarom ook eerder vervangen moet worden. Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf.

Hoe vaak moet je je onderbroek verwisselen?

Wassen, wassen, wassen Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen. “Zou de kans groot zijn, dan waren nu heel wat mensen ziek geworden van hun vuile onderbroeken, maar ik raad het toch af.

Hoe heet het als je geen onderbroek aan hebt?

6. Goed, even alle gekheid op een stokkie: er zijn ook échte voordelen als je geen ondergoed aan hebt – als je gaat slapen, om maar iets te noemen. Zo voorkom je namelijk niet alleen *ahum* vieze luchtjes, maar ook eventuele infecties waar je he-le-maal niet op zit te wachten.

Waarom geen onderbroek?

Infecties. Een van de grootste voordelen van zonder ondergoed naar buiten stappen, is het verkleinde risico op infecties down under. Volgens dokter Nini Mai kunnen slipjes ‘overtollig vocht en microben vasthouden’.

Waarom zit er altijd een strikje op een bh?

De voornaamste reden is dat vrouwen die strikjes vaak leuk vinden staan. Ze hebben iets vrouwelijks en charmants. Enerzijds stralen ze onschuld uit, zoals de strikjes die meisjes in hun haar hebben. Maar ze zijn ook sexy: zo’n strik kan suggereren dat je iets kunt lostrekken, een cadeautje dat je kunt uitpakken.

Wat zit er in je onderbroek?

Dat plakkerige spul dat in je onderbroek zit, heet afscheiding. Bijna alle vrouwen hebben dat, sommige wat meer dan andere. Soms voelt het ook alsof je in je broek plast, maar dat is niet zo. Vooral in de puberteit kun je veel afscheiding hebben.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven