Hoe lang duurt fasciitis plantaris?

Hoe lang duurt fasciitis plantaris?

Het herstel van een chronische peesplaatontsteking duurt drie tot negen maanden. Bij 88% van de patiënten zijn de klachten na drie tot negen maanden verminderd, waarvan 20% na acht weken klachtenvrij is. Hoe langer de klachten aanwezig zijn, hoe langer de herstelperiode zal zijn.

Wat is plantar fasciitis?

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure aan de hiel die veel voorkomt bij sporters. De voetzoolpees die de hak met de voorvoet verbindt geeft klachten op de plek waar deze aanhecht op de hak. Dit geeft meestal pijnklachten in de voetzool rondom de hak en problemen met lopen en staan.

Welke medicatie bij fasciitis plantaris?

Behandeling

 • Ontstekingsremmers: U kunt een periode ontstekingsremmers zoals Ibuprofen nemen.
 • IJsapplicatie: De ontsteking kan verminderen door ijs te leggen ter hoogte van de pijnlijke plaats op de hiel.
 • Aanpassen van de activiteiten: Tijdelijk de belasting verminderen door minder te sporten.

Wat is Beenderig hielspoor?

Heel vaak wordt de term ‘hielspoor’ gebruikt. Het beenderig spoor is echter een uiting van de overmatige spanning die meestal heerst thv die aanhechting. Dit spoor ligt niet aan de oorzaak van de klachten en moet dan ook niet operatief verwijderd worden.

Hoe lang kun je last hebben van hielspoor?

Het herstel van hielspoor kan vaak een jaar duren maar helaas geldt voor een grote groep dat ze zelfs na 10 jaar nog enige vorm van klachten hebben.

Hoe kom je van hielspoor af?

Hielspoor Behandeling Vooral als je nog niet lang hielspoor hebt kun je het met zelfhulp goed behandelen. Denk dan aan rust nemen, rekoefeningen doen en goede schoenen dragen. Ook simpele middelen als de Strassburg Sock en inlegzooltjes helpen vaak. Anders moet je naar een arts.

Wat te doen bij Hielspoorklachten?

Wat kan ik zelf doen tegen hielspoor?

 1. rol drie keer per dag met de hele voetzool over een bevroren waterflesje;
 2. geef de voet rust.
 3. zorg voor goede ondersteuning zodat er minder spanning op de peesplaat komt te staan.
 4. probeer bij overgewicht af te vallen.
 5. doe oefeningen die de spieren sterker maken.

Is hielspoor te opereren?

Gelukkig hoeft een hielspoor maar heel zelden geopereerd te worden, want meestal helpen de niet operatieve behandelingen genoeg. Maar als de klachten toch blijven aanhouden, ondanks nachtspalken, het stretchen van de kuitspier, shockwavetherapie, etc., kan een operatie een uitkomst zijn.

Welke medicijnen tegen hielspoor?

Paracetamol wordt het meest aangeraden als pijnstiller, ook omdat het relatief weinig bijwerkingen heeft. Pijnstillers met een ontstekingsremmende werking worden ook soms aangeraden. Dit zijn zogenaamde niet-steroïdale ontstekingsremmers (NSAID’s). Ibuprofen is zo’n middel.

Hoe herstellen van hielspoor?

Adviezen bij hielspoor

 1. Ga niet heel lang achter elkaar lopen of staan.
 2. Blijf wel in beweging.
 3. Loop niet op blote voeten als de pijn daardoor erger wordt.
 4. Draag schoenen waarmee u zo weinig mogelijk pijn heeft.
 5. Als u gaat sporten: voorkom dat de pijn erger wordt.

Waardoor krijg je hielspoor?

Hielspoor komt waarschijnlijk door te lang te veel spanning op de pees onder uw voet. Bijvoorbeeld als u heel lang heeft gestaan of gerend. Kies schoenen die prettig zitten. Blijf bewegen, maar sta of loop niet heel erg lang.

Waarom duurt hielspoor zo lang?

Wanneer u ouder wordt is er steeds minder vetweefsel onder de hiel. Dit weefsel zorgt normaal gesproken voor de demping die de druk op de pees en de hiel vermindert. Mensen onder de 45 jaar hebben namelijk zelden last van hielspoor, en hoe hoger de leeftijd is, hoe langer het herstel duurt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven