Hoe lang duurt het om RA accountant te worden?

Hoe lang duurt het om RA accountant te worden?

Om accountant te worden, moet je naast een theoretische opleiding ook de praktijkopleiding volgen. De Praktijkopleiding tot registeraccountant (RA) duurt nominaal drie jaar. Hoe lang je opleiding duurt hangt af van je eigen ontwikkeling.

Welk niveau heb je nodig om accountant te worden?

Toelatingseisen Accountancy vanaf middelbare school of mbo Als je wilt starten met de hbo bachelor Accountancy heb je een havo- of een mbo-diploma nodig, bijvoorbeeld Administrateur (niveau 4). Om te starten aan een wo bachelor accountancy heb je een vwo-diploma of een hbo propedeuse nodig.

Wat heb je nodig voor accountant?

Bij de hbo-opleiding Accountancy leer je daarom alles over controleleer, bedrijfseconomie, automatisering en administratieve organisatie. In de praktijk betekent dit dat je bijvoorbeeld weet hoe je een jaarrekening moet opstellen en eventuele fouten hierin kunt opsporen.

Kan iedereen accountant worden?

Om account te mogen worden heb je op zijn minst economische studies gedaan aan een hogeschool (hoger economisch onderwijs). Ook een universitair diploma geven je recht om account te kunnen worden. Welke diploma’s gelden voor een accountant?

Hoe lang duurt Post-Master?

De nominale studieduur van het Post-Master deel van de theoretische opleiding is 2½ jaar.

Waarom RA accountant worden?

Als accountant ben je een vertrouwenspersoon voor het maatschappelijk verkeer. Je geeft aan hoe betrouwbaar een jaarrekening is, maar bent ook de steun en toeverlaat van de ondernemer als hij/zij vragen heeft over bijvoorbeeld een financieringsaanvraag of een vraag omtrent wet- en regelgeving.

Wat moet je doen om accountant te worden?

De volledige opleiding tot AA duurt minimaal 9 jaar. Je volgt dan eerst een hbo-opleiding accountancy, gevolgd door de post hbo-opleiding AA. Ook andere economische studies kunnen toegang bieden tot de post hbo-opleiding AA. De laatste drie jaar bestaan uit praktijk.

Waar moet je goed in zijn als accountant?

Als accountant kun je werken voor een accountantskantoor, maar ook intern bij een grote organisatie of de overheid. Daarnaast zijn er grote ondernemingen die een CFO hebben met een accountancy-achtergrond: de zogeheten accountant in business. Vaak begint men in de accountancy als assistent-accountant.

Wat verdien je als accountant?

salaris accountant AA bij 0-2 jaar ervaring: € 3000 – € 3800; salaris accountant AA bij 3-5 jaar ervaring: € 3500 – € 4200; salaris accountant AA bij 5-10 jaar ervaring: € 4000 – € 5500; salaris accountant AA bij 10-15 en meer jaar ervaring: € 5000 – € 7500.

Is accountant een beschermde titel?

Het gebruik van de titels Accountant-Administratieconsulent (AA) en registeraccountant (RA) is wettelijk beschermd en slechts voorbehouden aan hen die ingeschreven staan in het register van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants (NBA).

Wat is Post-master Accountancy?

De Postmaster Accountancy richt zich op professionals die registeraccountant (RA) willen worden.

Welke titel krijg je na master?

na een masteropleiding of een postinitiële opleiding: Master (M); na een masteropleiding op het gebied van landbouw en natuurlijke omgeving of techniek: ingenieur (ir.); na een masteropleiding op het gebied van het recht: meester (mr.); na alle overige masteropleidingen: doctorandus (drs.).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven