Hoe lang duurt reparatie wasmachine?

Hoe lang duurt reparatie wasmachine?

Er staat niet in de wet hoelang een reparatie precies mag duren. Dit moet een redelijke tijd zijn. Wat een redelijke tijd is, verschilt per product. Bij ingewikkelde technische producten zal het repareren langer duren dan bij een simpel product.

Kan ik mijn koopovereenkomst ontbinden?

U kunt een koopovereenkomst alleen ontbinden als er sprake is van een ondeugdelijk product en: als u de verkoper de tijd hebt gegeven om het product te repareren of u een nieuw product te geven. En als het probleem daarna niet is opgelost. als de verkoper het product niet kan of wil repareren binnen een bepaalde tijd.

Hoe lang koop ontbinden?

Laat de verkoper weten dat u de koop ongedaan maakt binnen de wettelijke bedenktijd. Deze is 14 dagen. Gebruik daarvoor het herroepingsformulier of onze voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst bedenktijd.

Heb ik recht op mijn geld terug?

Als u een product koopt in een winkel, dan heeft u geen wettelijke bedenktijd. Hij is dus niet verplicht om uw product te ruilen of geld terug te geven. De mogelijkheid om te ruilen of teruggave van uw geld moet op de kassabon staan of vermeld worden in de winkel zelf.

Hoe lang duurt een reparatie bij Mediamarkt?

De reparatie zal maximaal 15 werkdagen in beslag nemen als het product zich binnen de garantietermijn bevindt. Dit is exclusief het vervoer tussen de reparateur en de winkel. Als het langer duurt, doordat we bijvoorbeeld een onderdeel moeten bestellen, wordt je hierover geïnformeerd.

Hoe lang duurt een reparatie bij BCC?

Na ontvangst van je aanvraag nemen we binnen 1 werkdag contact met je op om direct te kijken naar de beste oplossing.

Kan de verkoper de koop ongedaan maken?

Een verkoper mag een koopovereenkomst vrijwel nooit ontbinden en er geldt voor de verkoper geen bedenktijd zoals bij de koper het geval is.

Hoe kan ik een aankoop ongedaan maken?

Als je iets in een winkel hebt gekocht is het wettelijk gezien zo: koop is koop. Ga in gesprek met de winkelier en kijk of je er samen uit kunt komen als je spijt hebt van een aankoop. Als je je aankoop online, telefonisch of aan de deur hebt gedaan geldt er een wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Hoe lang mag een levering duren?

Heb je geen levertijd afgesproken, dan geldt een wettelijke levertermijn van 30 dagen. Blijft levering uit, dan geldt dat je de verkoper extra levertijd moet geven, bijvoorbeeld 2 weken. Wordt het product dan nog niet geleverd, dan mag je de koop ongedaan maken en heb je recht op teruggave van je (aan)betaling.

Hoeveel dagen bedenktijd na aankoop?

Hebt u spijt van uw aankoop? Dan hoeft u niet te wachten tot het product wordt geleverd en de termijn van 14 dagen ingaat. U kunt de verkoper dus ook voor die tijd al laten weten dat u gebruik maakt van uw bedenktijd. Laat de verkoper dan zo snel mogelijk weten dat u het product niet meer wilt ontvangen.

Wat zijn mijn rechten als consument?

Als consument ben je verplicht de afgesproken prijs te betalen en de verkoper moet jou een deugdelijk product leveren. Dat wil zeggen, een product dat gedurende een bepaalde tijd aan alle eisen voldoet die je daaraan bij normaal gebruik mag stellen. En aan bijzondere eisen als dit bij de koop is vastgelegd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven