Hoe lang gaat een MC element mee?

Hoe lang gaat een MC element mee?

Een element gaat zeker 10 jaar mee. Vaak veel langer, maar voor het gemak houden we dit even aan. Als je dus 150 euro uitgeeft, dan is dit 15 euro per jaar.

Hoe werkt de naald van een platenspeler?

De naald bevindt zich aan het einde van de naalddrager (ook wel cantilever genoemd). De oorspronkelijke platenspelers hebben een metalen naald. Deze grammofoons spelen platen af met brede groeven op een snelheid van 78 toeren. De uitslagen van de naald worden mechanisch versterkt en hoorbaar gemaakt.

Wat is beter MM of MC?

De spanning die een MM-element levert is gemiddeld ongeveer 5 mV, waar dat bij MC zo’n 0,5 mV is. Laatstgenoemde is daarmee een stuk gevoeliger, maar heeft ook meer versterking nodig. Moving Magnet-elementen zijn goedkoper om te maken, en worden doorgaans standaard bij een draaitafel geleverd.

Hoe weet je of de naald van je platenspeler kapot is?

In principe schraapt een naald een heel dun laagje (echt heel dun) uit de groef als deze er doorheen glijdt. Alhoewel schrapen, het is meer slijtage door frictie. De vorm van de naald bepaalt dus wel hoe de plaat slijt (is de naald niet scherp genoeg zal hij de diepste delen van de groef ongemoeid laten bijvoorbeeld).

Wat is een goede naald voor platenspeler?

Als je je oude platen met goede kwaliteit wil beluisteren, of gewoon een simpele draaitafel wil, is een MM-element waarschijnlijk de beste keuze. We hebben MM-modellen in alle soorten en maten, en ze zijn erg eenvoudig in het gebruik. Sommige modellen kun je zelfs upgraden met een betere naald als de oude versleten is.

Hoe hoor je dat een naald versleten is?

Als een plaat hoorbaar vervormt, dan kun je er vanuit gaan dat of de naald versleten is, of de plaat grijs gedraaid. Voorzichtig testen met een goede LP. Een versleten naald kan een plaat beschadigen, maar dan moet deze wel heel ver heen zijn.

Wat is een Shibata naald?

Eind 60er jaren werd in Japan de Shibata-diamanttip ontwikkeld feitelijk een verbeterde elliptische naald. Hierbij zijn de contactvlakken waarmee de naald de plaat aftast afgeslepen en dus veel kleiner dan bij een elliptische naald-tip.

Welk pick up element?

Een MC element (bijvoorbeeld een element uit de Ortofon Quintet serie) werkt eigenlijk precies tegenovergesteld van een MM element. Bij een MC element is de spoel aan de cantilever bevestigd en bevindt de magneet zich in de behuizing van het element.

Wat is het verschil tussen een naald en een element?

De opbouw van een element Een element bestaat uit een kleine naald van diamant die op een klein buisje, dat naalddrager of cantilever genoemd wordt, is bevestigd. Aan de achterkant van dit buisje zit een magneet of een spoel die samen met de naald de groeven in de plaat volgt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven