Hoe lang mag een Australier in Nederland blijven?

Hoe lang mag een Australier in Nederland blijven?

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland verblijft. En als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig.

Hoe lang mag een arbeidsmigranten in Nederland blijven?

Voor bepaalde groepen vreemdelingen van buiten de EER en van buiten Zwitserland gelden uitzonderingen en hoeft er geen werkvergunning te zijn. Zij moeten wel een verblijfsvergunning of visum hebben als zij korter dan 3 maanden in Nederland verblijven.

Hoe lang mag je met een verblijfsvergunning in het buitenland verblijven?

​U kunt met uw Nederlandse verblijfsvergunning maximaal 90 dagen per 180 dagen zonder visum in een ander Schengenland verblijven. U hebt daarvoor geen apart visum nodig. U moet wel uw paspoort en uw geldige verblijfsvergunning bij u hebben. Uw verblijfsvergunning moet de hele reis geldig zijn.

Kan je zomaar in Nederland wonen?

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u in Nederland bij familie wilt komen wonen. Niet iedereen krijgt een verblijfsvergunning; dit hangt af van uw situatie en van het familielid bij wie u van plan bent te wonen. Uw familielid in Nederland kan de verblijfsvergunning voor u aanvragen.

Hoe vaak per jaar mag je een visum aanvragen?

Een single-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 90 dagen. Hiermee mag u 1 keer maximaal 90 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven. Een multiple-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Hiermee mag u telkens maximaal 90 dagen per 180 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven.

Hoeveel arbeidsmigranten zijn er momenteel in Nederland?

In Nederland wonen en werken veel arbeidsmigranten en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren blijft groeien. In 2018 bevonden zich ruim 613.000 kennis- en overige arbeidsmigranten in Nederland, waartoe ook de arbeidsmigranten uit de kandidaat- lidstaten6 van de EU zijn gerekend (ruim 80.000).

Kan een Roemeen in Nederland werken?

U mag gewoon in Nederland werken als u uit een ander land van de Europese Unie (EU) komt. Als u niet uit de EU komt gelden er voorwaarden. U heeft dan bijvoorbeeld een werkvergunning nodig.

Hoe lang mag je in buitenland zijn?

Iedereen die binnen een periode van 12 maanden langer dan 8 maanden in het buitenland verblijft, moet zich officieel uitschrijven uit Nederland. Dat doe je via de gemeente waar je ingeschreven staat. Je staat dan niet meer geregistreerd als Nederlands ingezetene (woonachtig in Nederland).

Wat gebeurt er als je visum verlopen is?

Heeft u uw verblijfsvergunning in het buitenland verloren of is deze verlopen of gestolen tijdens uw verblijf in het buitenland? Neem dan contact op met de Nederlandse vertegenwoordiging in het land waar u verblijft. Zij kunnen een visum afgeven om Nederland weer in te reizen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven