Hoe lang mag je als buitenlander in Nederland werken?

Hoe lang mag je als buitenlander in Nederland werken?

Verblijf korter dan 90 dagen Komt de werknemer korter dan 90 dagen werken, dan heeft de werknemer meestal een visum voor kort verblijf nodig. Daarnaast moet u meestal een TWV voor de werknemer aanvragen. Het verblijf in Nederland wordt ook gezien als een kort verblijf als de werknemer grensarbeider is.

Hoe kan ik verblijfsvergunning krijgen in Nederland?

Zelf een verblijfsvergunning aanvragen Als u een verblijfsvergunning aanvraagt, zijn er 2 mogelijkheden: U heeft, naast de verblijfsvergunning een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig. Beide vraagt u tegelijkertijd aan bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land van herkomst.

Hoe lang mag een Pool in Nederland blijven?

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland verblijft. En als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig.

Hoe lang duurt het om een werkvergunning aanvragen?

Als een tewerkstellingsvergunning nodig is, heeft de IND circa 7 weken nodig. Hebt u een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid nodig, dan heeft de IND eveneens circa 7 weken nodig. Is uw werkgever een niet-erkende referent? Dan beslist de IND binnen 90 dagen.

Kan ik als Belg in Nederland werken?

Als grensarbeider kunt u onder voorwaarden gebruik maken van de aftrekposten en tegemoetkomingen die het Nederlandse belastingstelsel voorziet (kwalificerende buitenlandse belastingplicht). Een inwoner van België die in Nederland werkt, valt ook in Nederland onder het sociale verzekeringsstelsel.

Wat heb je nodig om mvv aan te vragen?

De referent vraagt de mvv aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Heeft u geen referent? Dan vraagt u zelf de mvv aan bij de Nederlandse ambassade. Dat doet u in uw land van herkomst of in een ander land waar u een verblijfsvergunning heeft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven