Hoe leg je een kind uit wat het geloof is?

Hoe leg je een kind uit wat het geloof is?

Veel mensen zeggen tegen iemand die iets slechts/verkeerds doet: “Pas op hoor, God straft meteen!”. Veel kinderen denken dan ook dat God echt mensen straft of beloont. Je kunt een kind best waarschuwen en zeggen: ‘God ziet alles’, maar laat dan het deel met ‘Hij zal je er ook voor straffen’ weg.

Hoe leg je de Heilige Geest uit?

De heilige Geest is een persoon Ten eerste is de heilige Geest niet slechts een vage kracht, maar gewoon een persoon, net als de Vader en de Zoon. Hij hoort bij de drie-eenheid. Zo staat er bijvoorbeeld in Johannes 16:13 dat de heilige Geest onze leidsman is die de weg zal wijzen naar de volle waarheid.

Wat wordt bedoeld met de Heilige Geest?

De Heilige Geest wordt binnen het christendom beschouwd als de Geest van God. Samen met God de Vader en de Zoon van God vormt de Heilige Geest de Heilige Drie-eenheid. De Heilige Geest wordt doorgaans gesymboliseerd in de vorm van een duif of een vuurvlam.

Wie is God in de Bijbel?

De Bijbel en de christelijke traditie verwijzen naar God in persoonlijke termen, als iemand die is, spreekt, ziet, hoort, handelt en liefheeft. Dit betekent dat er één God bestaat in drie goddelijke entiteiten: de Vader, de Zoon (Jezus Christus) en de Heilige Geest.

Hoe weet ik of ik de Heilige Geest hebt?

De Heilige Geest herkennen God communiceert door middel van de Heilige Geest met ons. De Heilige Geest kan ons goede gedachten en ideeën ingeven, of gevoelens van vrede en troost schenken. Als we goede gedachten of gevoelens krijgen, betekent het dat God ons aanmoedigt, ons waarheid toont, en ons leiding geeft.

Wat zijn de vruchten van de Heilige Geest?

Galaten 5:22 NBG51 “Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.”

Wat betekent uitstorting Heilige Geest?

Pinksteren is een christelijk feestdag waarop christenen de uitstorting van de Heilige Geest herdenken. De Heilige Geest wordt in het christendom gezien als de Geest van God die van God en Jezus uitgaat. Jezus had aan zijn discipelen (apostelen) beloofd dat hij na zijn hemelvaart de Heilige Geest zou sturen.

Hoe krijg je de Heilige Geest?

Het ontvangen van de Heilige Geest is een fantastische ervaring die nooit teniet kan worden gedaan (Johannes 14:15-17 ). Je zult Hem ontvangen als je dusverre in God gelooft dat je hem kunt vragen je te vervullen van de Heilige Geest. Dit heeft Jezus gezegd volgens Lukas 11:10.

Wie of wat is God voor jou?

Voor God worden altijd drie woorden gebruikt: Schepper als bron van je bestaan, Jezus een mensenkind, en de Geest, die lijdt, troost, meegaat, corrigeert.” De Korte: “Als het gaat om een persoonlijke God, dan gaat het om een Gij. Hij was er al voordat ik geboren werd en hij zal er zijn als ik dood ben.

Wat is God voor jou?

God geeft jou de vervulling, de erkenning, de liefde in je leven waar je zó naar snakt! Waardoor je in vrijheid kunt leven, juist omdat je geen erkenning meer hoeft te verdienen, van wie dan ook! Verlang jij ook naar die vervulling van je grootste verlangen?!

Hoe laat je je leiden door de Heilige Geest?

Elke dag op verschillende manieren: Door dromen. Door het lezen van de Bijbel. Door preken, lessen en verhalen.

Wat zijn de vruchten van het geloof?

“Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.”

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven