Hoe lijn je een tekst uit?

Hoe lijn je een tekst uit?

Het werkt zo:

  1. Klik in het Lint op het tabblad Start.
  2. Selecteer de getypte tekst.
  3. In de groep ‘Alinea’ staan, in de onderste rij met pictogrammen, vier icoontjes naast elkaar: .
  4. Klik op het knopje Centreren om de tekst midden op de pagina te zetten.
  5. Klik op het pictogram Rechts uitlijnen om de tekst rechts uit te lijnen.

Hoe noemen we het kleiner maken van de afstand tussen de letters?

Afspatiëring verwijst naar de manier waarop de afstand tussen bepaalde tekens wordt aangepast. Het idee is om een beter resultaat te geven door de afstand tussen tekens te verkleinen die mooi bij elkaar passen (zoals ‘A’ en ‘V’) en de afstand tussen tekens te vergroten die niet passen.

Wat betekent Vul de tekst uit?

Als u tekst uitvult, wordt ruimte tussen woorden toegevoegd, zodat beide uiteinden van elke regel worden uitgelijnd met beide marges.

Hoe noem je ruimte tussen letters?

de interlinie: het wit tussen twee regels; de regelafstand: de grootte van de letter (het corps) opgeteld bij de grootte van de interlinie. (Voorbeeld: corps 10 punt + 4 punt interlinie geeft een regelafstand van 14 punt);

Hoeveel ruimte tussen regels?

De regelafstand in een gedeelte van het document wijzigen Selecteer een of meer alinea’s die u wilt bijwerken. Druk op Ctrl +A om alles te selecteren. Selecteer Opties voor regelafstand en kies een optie in het vak Regelafstand. Pas de instellingen Voor en Na aan om de afstand tussen alinea’s te wijzigen.

Wat is verticaal uitlijnen?

Met verticaal uitlijnen wordt de positie van de tekst binnen een sectie van een document vastgelegd ten opzichte van de boven- en ondermarges. Het wordt vaak gebruikt om een voorblad te maken.

Wat wordt bedoeld met platte tekst?

P. Tekst zonder opmaak en plaatjes, dus ook zonder gebruik van vette, onderstreepte en gekleurde elementen. Veel tekstverwerkingsprogramma’s, bijvoorbeeld Word, voegen aan de documenten opmaakelementen toe. Soms hebt u een document nodig zonder opmaakelementen, dan kunt u bijvoorbeeld werken in het programma Kladblok.

Hoe maak ik een platte tekst in Word?

Klik op de ” omlaag ” pijl op de drop-down menu naast ” Opslaan als type . ” Scroll naar beneden naar ” . txt “en klik er eenmaal op. Druk op ” Opslaan” om het bestand naar platte tekst om te zetten .

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven