Hoe maak ik een data warehouse?

Hoe maak ik een data warehouse?

In 5 stappen naar een succesvol datawarehouse (DWH)

  1. Stap 1. Achterhaal de informatiebehoefte.
  2. Stap 2. Ga na welke gegevensbronnen nodig zijn.
  3. Stap 3. Stel een roadmap op.
  4. Stap 4. Kies een datawarehouse architectuur en technologie.
  5. Stap 5. Lever het datawarehouse op.
  6. Meer weten?

Welke data warehouse zijn er?

Men kan grofweg 3 verschillende soorten datawarehouses onderscheiden.

  • Het centrale datawarehouse.
  • Het lokale datawarehouse.
  • Lokaal-Centraal verdeeld datawarehouse.

Waar moet een datawarehouse aan voldoen?

Een datawarehouse moet goedkoop, betrouwbaar en toekomstvast zijn, net als nutsvoorzieningen in huis. Een datawarehouse is de bron van betrouwbare, herleidbare informatie met afgesproken kwaliteit voor onderscheidende business intelligence-toepassingen in een organisatie.

Wat is een ETL proces?

Het extraheren van data uit systemen, het daarna transformeren en laden van de data in een nieuwe database noemen we afgekort ETL. Met ETL tools automatiseer je dat proces zodat je niet elke keer handmatig dit proces hoeft te doorlopen. Dat is het doel van Business Intelligence ETL (BI ETL).

Waarom data warehouse?

Het verhogen van de vindbaarheid. Het opzetten van een datawarehouse zorgt ervoor dat gebruikers ook snel toegang hebben tot de betekenis en het ontstaan van gegevens (metadata). Met een datawarehouse kunnen je gebruikers sneller de juiste gegevens vinden en die opwerken tot bruikbare informatie, inzichten en kennis.

Wat is een enterprise data warehouse?

Dit is een data warehouse die alle dimensionele en fact gegevens van de gehele organisatie bevat. De bijhorende definities zijn doorheen het ganse bedrijf geaccepteerd. Het enterprise data warehouse is genormaliseerd en wordt bepaald door de bronsystemen die het ontsluit.

Wat is een dimensioneel model?

Met dimensioneel modelleren haal je de waardevolle informatie uit verschillende brongegevens op zowel operationeel, tactisch en strategisch niveau. De uitdaging bij dimensioneel modelleren zit hem in alle verschillende beschikbare data.

Wat is een ETL ontwikkelaar?

Wat is een ETL developer? Je hebt een ETL developer nodig, als je een IT-deskundige zoekt die gespecialiseerd is in ETL. ETL staat voor het proces om verschillend gestructureerde databases samen te voegen in een nieuwe database, meestal is dat een datawarehouse.

Wat doet een ETL specialist?

Als ETL Specialist ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van het datawarehouse. Het structureren van de gegevens binnen het datawarehouse zelf. Het aanbieden van stermodellen aan de rapportagetools. Het onderhouden van de verschillende omgevingen.

Wat is een ETL laag?

Extraction, Transformation and Load, afgekort ETL, is een begrip uit de informatica. Het benoemt de processen die gebruikt worden om gegevens uit verschillende gestructureerde databases te verenigen in een andere database, veelal een datawarehouse.

Wat is ETL developer?

ETL staat voor Extraction, Transformation and Load (ook wel Extract, Transform and Load). ETL developers ‘extracten’ data uit (soms verschillende) bronnen met het doel deze gezamenlijk op te slaan in een nieuwe database of datawarehouse.

Wat is een ETL specialist?

Als ETL Specialist ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van het datawarehouse. Het structureren van de gegevens binnen het datawarehouse zelf. Het aanbieden van stermodellen aan de rapportagetools.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven