Hoe maak je een aanhangwagen vast?

Hoe maak je een aanhangwagen vast?

De aanhangwagen aankoppelen

  1. 1) Breng de aanhangwagen naar de auto.
  2. 2) Bevestig de koppeling correct aan de trekhaak.
  3. 3) Haal de handrem er af (druk de handrem omlaag)
  4. 4) Draai het neuswiel omhoog.
  5. 5) Bevestig correct de hulpkoppeling*.
  6. 6) sluit de tussenkabel (stroomkabel) aan.

Hoe moet een losbreekreminrichting?

In Nederland (en Zwitserland) moet: “de losbreekreminrichting zodanig met een vast deel van het trekkend voertuig of met een daartoe bestemde inrichting aan de trekhaak daarvan zijn verbonden, dat de inrichting slechts in werking treedt na het losraken van de aanhangwagenkoppeling”.

Hoe werkt een hulpkoppeling?

Een hulpkoppeling met staalkabel zit bevestigt op een aanhangwagen. De staalkabel verbind je aan de trekhaak van het voertuig dat de aanhangwagen trekt. Wanneer een aanhangwagen tijdens het rijden van de kogelkoppeling afgaat, verlies je de aanhangwagen en de lading hierdoor niet.

Hoe werkt trekhaak caravan?

Als je het neuswiel indraait, zakt de koppeling automatisch op de kogel van de trekhaak. Nu is je caravan gekoppeld. Vervolgens kun je het neuswiel opdraaien door eenvoudig de hendel bij het neuswiel los te draaien en het neuswiel op te trekken. Draai de hendel vervolgens weer goed vast.

Hoe koppel je een trailer aan?

Aankoppelen:

  1. Plaats de truck in rechte lijn voor de trailer, dit op vlak terrein.
  2. Rijdt de truck tot 20 cm voor de kingspin (schotel onder de trailer).
  3. Lift de truck zover dat de koppelschotel nagenoeg aanligt aan de.
  4. Koppel aan.
  5. Lift de trailer zover dat de steunpoten 5 cm vrij zijn van de grond.

Hoe bevestig ik de hulpkoppeling?

Volgens de regelgeving moet de hulpkoppeling (staalkabel) van ongeremde aanhangwagens zodanig met een vast deel van het trekkend voertuig of met een daartoe bestemde inrichting aan de trekhaak verbonden zijn, zodat dit slechts in werking treed na het losraken van de aanhangwagenkoppeling.

Hoe Breekkabel bevestigen?

De kabel zit via een extra karabijnhaak vast aan een oog in de trekhaak én is om de kogelhals gelust. Dit kan als de trekhaak is voorzien van een gat of beugel waar deze extra karabijnhaak aan kan. Deze karabijhaak dient stevig te zijn, dus van staal (minimaal 6 mm).

Welk disselslot moet ik hebben?

Gekeurd of ongekeurd disselslot Goedgekeurd wil zeggen dat het slot voldoet aan de eisen van het SCM keurmerk. Veel verzekeringen eisen een dergelijk goedgekeurd disselslot of wielklem, of zelfs een combinatie van die twee. De keuze is dus aan u zelf, of aan uw verzekering.

Hoe werkt een Breekkabel?

De breekkabel is een dunne kabel die via de auto is verbonden met het remsysteem van de caravan. Als de caravan tijdens het rijden onverhoopt losschiet van de trekhaak, trekt de breekkabel (of handrembreekkabel) de rem van de caravan aan, zodat de caravan zelfstandig afremt. De breekkabel breekt daarna af.

Wat voor trekhaak caravan?

Wanneer u uw trekhaak alleen gebruik voor een fietsendrager kunt u gebruikmaken van de trekhaak voor fietsendragers. Wilt u uw trekhaak gebruiken voor het trekken van objecten zoals een caravan, aanhanger, paarden- of boottrailer, dan adviseren wij een vaste, afneembare of wegdraaibare trekhaak.

Hoe werkt een dissel?

Als de aanhangwagen slechts één as heeft, is de dissel vast bevestigd aan de aanhanger. Aan of in de dissel zit dan een mechanisme dat bij tegendruk van de aanhangwagen de rem van de aanhangwagen in werking zet. Bijvoorbeeld als het trekkende voertuig remt, en deze door de aanhangwagen wordt “geduwd”.

Wat is een trekker oplegger?

Een oplegger of opligger (trailer) is een aanhangwagen, die geen eigen vooras heeft en waarvan dus een belangrijk deel van het gewicht op het trekkend voertuig (de trekker) rust. Men spreekt dan van een trekker-opleggercombinatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven