Hoe meet je een mondkapje?

Hoe meet je een mondkapje?

De mondmaskers worden op bestelling gemaakt. Voor het vinden van de juiste maat meet je het beste met een flexibel meetlint. Meet vanaf de onderkant van de kin over het puntje van de neus tot tussen de ogen. (Op het laagste deel waar je voorhoofd en neus bij elkaar komen).

Welke maat 3M masker?

Het 3M gezichtsmasker is bij Polyestershoppen verkrijgbaar in 2 maten: Large: halfgelaatsmasker 3M 6300. Medium: halfgelaatsmasker 3M 6200.

Wat is fpp2?

Filtering FacePiece Particals Stofmaskers worden gekenmerkt met de code FFP. Dit staat voor Filtering Facepiece Particals. De stofmaskers kunnen ingedeeld worden in FFP 1, FFP 2 of FFP 3. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming.

Wat betekent KN95?

KN95 of N95 is een standaard die de kwaliteit van het materiaal van de mondkapjes aangeeft. Internationaal wordt de KN95/N95 certificering erkend als de gelijkwaardige variant van de Europese norm FFP2 (Europe EN 149-2001).

Wat is een P3 masker?

FFP3 masker Voor hoog toxisch stof, rook en nevel die opgenomen kunnen worden in het bloed: deeltjes van kankerverwekkende of radioactieve stoffen, bacteriën, virussen, enzymen en sporen kies je best een P3 filter met volgelaatsmasker.

Wat is een P3 filter?

Stoffilters beschermen tegen kleine stof- en vloeistofdeeltjes. Het prestatieniveau wordt aangegeven met de code P1, P2 of P3. P1 filters beschermen tegen hinderlijke stoffen en P2 filters tegen schadelijke stoffen. P3 filters hebben de hoogste filterefficiëntie en beschermen tegen giftige stoffen.

Hoe ziet een medisch mondkapje er uit?

Andere medische mondkapjes zijn KN95 en N95 maskers en ook maskers die voldoen aan de EN 14683-norm zijn geschikt als medisch mondkapje. Dit is een KN95 masker, maar ook FFP maskers hebben dit uiterlijk. Deze medische mondmaskers zijn te herkennen aan de code die erop gedrukt staat.

Wat betekent BFE 95?

Het ideale wegwerp mondkapje. Wij verkopen uitsluitend wegwerp mondkapjes met een BFE (Bacteriële Filter Efficiency) van minimaal 95%. De BFE is de effectiviteit van een masker in het tegenhouden van aerosole druppels die bacteriën bevatten en geeft aan hoeveel deeltjes door het masker worden tegen gehouden.

Is KN95 een FFP2 masker?

Wat is het verschil tussen KN95, FFP2 en N95? Kortweg zijn deze normen en de maskers gelijkwaardig maar gebruiken verschillende werelddelen verschillende aanduidingen. De Chinese maskers vallen onder de KN95 norm, terwijl de Amerikanen de N95 norm aanhouden en de Europese landen gebruiken de term FFP2.

Hoe lang FFP2 masker gebruiken?

Een chirurgisch mondneusmasker of ademhalingsbeschermingsmasker kun je maximaal 3 uur dragen. Als je merkt dat ademen moeilijker wordt, kun je het masker eerder vervangen. Je vervangt het masker ook als het masker nat voelt, als het beschadigd is of wanneer je tussendoor iets eet of drinkt.

Waar staat P3 voor?

Stoffilters. Net als stofmaskers beschermen stoffilters tegen stof, nevel, rook en vezels. Het prestatieniveau van een stoffilter wordt aangegeven met de code P1, P2 of P3. P3 filters hebben de hoogste filterefficiëntie en beschermen tegen giftige stoffen.

Welk masker voor fijnstof?

Het FFP3 masker is het beste masker wanneer je in aanraking komt met hogere concentraties schadelijk stof, bijvoorbeeld fijnstof.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven