Hoe meet je een oliekeerring?

Hoe meet je een oliekeerring?

De binnendiameter van een keerring kun je moeilijk opmeten met een schuifmaat, omdat de afdichtlip te dun en te slap is. Bij het opmeten vervormt deze lip.

Hoe werkt een oliekeerring?

De meest voorkomende oliekeerring functioneert door een dun laagje olie tussen de rubberen afdichtingslip en de as vast te houden. Hierdoor tilt de olie de afdichtingslip een klein stukje op van de as. Deze dunne laag olie functioneert als barrière en voorkomt lekken van de olie langs de afdichtingslip.

Waar zit de keerring?

De krukas heeft aan beide uiteinden een keerring zitten; aan de voorkant (dit is vaak de distributiezijde) en aan de achterzijde (waar het vliegwiel gemonteerd zit). Het vervangen van de keerring vergt soms veel werk.

Wat is lekkende keerring?

Een keerring is een afdichting tussen een bewegend deel en een stilstaand deel van de motor. Een krukaskeerring zorgt ervoor dat er geen olie kan weglekken tussen de ronddraaiende krukas en het motorblok. – een achterste krukaskeerring. Als deze lekt, kan er olie op de koppelingsplaat terecht komen.

Hoe monteer je een keerring?

Do’s & dont’s

  1. Gebruik nooit een montagetool met een te kleine diameter.
  2. Gebruik steeds het juiste montagegereedschap.
  3. Sla nooit een oliekeerring nooit met kracht in de boring, maar gebruik een aangepaste montagetool en duw de oliekeerring voorzichtig en gelijkmatig in zijn boring.

Hoe vervang je een keerring?

Maak met een haakse schroevendraaier de keerring van binnenuit iets ingedeukt. Dus een gat gemaakt tussen as en keerring. Daar gaan we zo meteen een (fiets)spaak insteken.

Hoe werkt een keerring?

Voor het juist functioneren van de oliekeerring moet de afdichtingslip naar het af te dichten medium zijn gericht. Om het glijden over de as te vergemakkelijken, is het vereist dat zowel de as als de oliekeerringlip van tevoren goed met vet of olie zijn ingesmeerd.

Hoe haal je een keerring eruit?

Er is een eenvoudige oplossing:

  1. Sla met een priem een gaatje in de metalen houder van de keerring;
  2. schroef in het gaatje een parker;
  3. trek met een nijptang of kniptang de keerring eruit.

Wat kost een voorvork keerring vervangen?

Het vervangen van de keerringen luistert wel precies, je moet weten wat je doet, anders heb je zo weer lekkage. Mijn advies: demonteer zelf de poten ( eenvoudig zelf te doen) en dan er mee naar de dealer. Totale kosten dan ongeveer 50 a 60 Euro. Laat je alles doen door de dealer, dan zit je ws wel boven de 100 Euro.

Hoe keerring verwijderen?

Wat kost Krukaskeerring vervangen?

Hoe moeilijk het ook is, een krukaskeerring te vervangen, zijn prijs is verbazingwekkend voordelig. Zelfs bij de merkproducent kost een keerring zelden meer dan 10 euro. De meeste vervangingsonderdelen van dit soort zijn al voor 2 – 5 euro verkrijgbaar.

Wat kost een Krukaskeerring vervangen?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven