Hoe meet je je bandenprofiel?

Hoe meet je je bandenprofiel?

Hoe meet je de profieldiepte van je autobanden?

  1. Je kan je bandenprofiel laten meten bij een garage.
  2. Je doet het zelf met een 1 euromunt. Zet deze munt tussen de groeven van je band.
  3. Je kan ook een profieldieptemeter gebruiken. Check dan eerst op de meter of de schaal goed ingesteld staat.

Wat is het minimale profiel voor zomerbanden?

Nieuwe banden hebben, afhankelijk van het type, tussen de 7 mm en 9,5 mm profiel. Dit profiel zorgt voor optimale eigenschappen onder wisselende omstandigheden. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle personenwagenbanden in Europa 1,6 mm. Het is echter veiliger de banden bij uiterlijk 2 mm te vervangen.

Wat is bandenprofiel?

De wettelijke eis is dat je bandenprofiel minimaal 1,6 millimeter diep is. Maar feitelijk ben je dan al een gevaar op de weg. Onder de 3 millimeter hebben je banden beduidend minder grip. Allianz Direct raadt je daarom aan om bij een profiel onder de 3 millimeter je banden te vervangen.

Hoeveel profiel zomerband?

De Nederlandse wet schrijft voor dat de profieldiepte van banden over het gehele loopvlak minimaal 1.6 mm moet zijn. Voor uw eigen veiligheid wordt het echter ten zeerste aangeraden om uw zomerbanden al te vervangen bij een profieldiepte van minder dan 2 mm.

Hoe diep is het profiel van een nieuwe band?

Nieuwe banden hebben een gemiddelde profieldiepte van 8 tot 9 millimeter (10/32 tot 11/32 inch). Door het rijden slijt het profiel af. Een band met een profieldiepte minder dan 1,6 millimeter (2/32 inch) heeft niet voldoende grip. De remafstand stijgt en de controle over het voertuig neemt af.

Wat is het profiel van een winterband?

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Voor alle soorten autobanden geldt een wettelijk verplichte, minimale profieldiepte van 1,6 millimeter. Maar tal van organisaties, waaronder de ANWB, menen dat bij winterbanden een minimale profieldiepte van 4 millimeter verstandig is.

Hoeveel profiel minimaal winterbanden?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven