Hoe noem je een figuur met 7 hoeken?

Hoe noem je een figuur met 7 hoeken?

Een zevenhoek of heptagon of heptagoon is een veelhoek met zeven hoeken en evenzoveel zijden. “Hepta – έπτα” is Grieks voor zeven, “gonia – γωνία” is Grieks voor hoek. Een regelmatige zevenhoek heeft zeven gelijke zijden en zeven gelijke hoeken.

Hoe noem je een 8hoek?

In de wiskunde is een achthoek (Gr. octagon) een veelhoek met acht zijden en acht hoeken.

Wat is een regelmatige?

Een regelmatige veelhoek is een veelhoek waarvan alle zijden even lang zijn en alle hoeken even groot. Hierboven zijn zes regelmatige veelhoeken op volgorde van het aantal hoekpunten naast elkaar in een band gezet, telkens met een zijde op de onderrand.

Wat is een regelmatige veelhoek wikikids?

Een Platonische vorm, ook wel regelmatig veelvlak genoemd, is een driedimensionale vorm die bestaat uit regelmatige veelhoeken. Dat zijn bijvoorbeeld een driehoek of een vierkant. Een regelmatige veelhoek heeft minimaal 3 hoeken waarvan de zijden allemaal even lang zijn.

Hoeveel graden is een 7 hoek?

Grootte van de hoeken

regelmatige veelhoeken
naam aantal zijden som der hoeken
zevenhoek 7 900°
achthoek 8 1080°
negenhoek 9 1260°

Wat is een regelmatige achthoek?

Een regelmatige achthoek bestaat uit 8 gelijkbenige driehoeken. De tophoek van één zo’n driehoek is 360/8=45°. Voor de twee andere hoeken van zo’n driehoek blijft er dan 180°-45°=135° over. Een hoek van de regelmatige achthoek is dus 135°.

Hoeveel graden is een octagon?

Gebruik verschillende hoeken. Zolang er acht zijden of hoeken zijn, is het een achthoek, alleen dan wel een onregelmatige achthoek. Uitzondering op deze regel is een hoek van 180o.

Wat betekent een regelmatige veelhoek?

keer dezelfde hoek met elkaar maken. De hoekpunten liggen op een cirkel. Het zijn de gelijkzijdige driehoek, het vierkant, de regelmatige vijfhoek, regelmatige zeshoek enzovoort.

Wat heeft een regelmatige veelhoek?

Een regelmatige veelhoek is gedefinieerd als een veelhoek waarvan alle zijden even lang zijn en alle hoeken even groot. Een voorbeeld is het vierkant. Als geen opeenvolgende zijden geheel of gedeeltelijk samenvallen, maakt men bij het bewegen langs de zijden steeds eenduidig een draaiing tussen −180° en 180°.

Hoeveel graden is een Negenhoek?

Naar aantal hoeken

Naam Griekse naam Hoek van regelmatige veelhoek
zeshoek hexagoon 120°
zevenhoek heptagoon ca. 128,6°
achthoek octagoon 135°
negenhoek nonagoon enneagoon 140°

Hoeveel graden is een rechte lijn?

Voor wat betreft de richting, is 360 graden gelijk aan 0 graden. Een rechte lijn is op te vatten als een hoek van 180 graden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven