Hoe noem je het als een boer de producten voor eigen gebruik verbouwt?

Hoe noem je het als een boer de producten voor eigen gebruik verbouwt?

Al duizenden jaren lang worden er dieren gehouden voor hun vlees, melk of eieren. Sommige dieren leveren ook andere producten, zoals leer of zijde. De dieren die op de boerderij worden gehouden noemt men vee, het houden zelf heet veeteelt. Veel boeren hebben zich toegelegd op de veeteelt.

Wat groeit er op akkerbouw?

De planten op de akker groeien uit zaden of uit knollen. De meeste akkerbouwgewassen zijn gezaaid. De akkerbouwer koopt het zaaizaad en pootgoed van veredelingsbedrijven. Die zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe plantenrassen.

Wat verbouwen boeren in Nederland?

De grootste akkerbouwgewassen zijn aardappel, graan, suikerbieten en uien. Daarnaast worden er verschillende groenten verbouwd zoals doperwtjes, spinazie, worteltjes en diverse soorten kool. Ook worden er grondstoffen voor de industrie geteeld zoals cichorei, maanzaad en vlas..

Wat is het verschil tussen landbouw en akkerbouw?

Wat is het verschil tussen akkerbouw en landbouw? Landbouw is een verzamelnaam voor: akkerbouw, tuinbouw, veelteelt en bosbouw/fruitteelt. Akkerbouw is het kweken van akkerbouwgewassen. Die gewassen zijn er in veel verschillende soorten.

Waar in Afrika wordt er aan zelfvoorzienende landbouw gedaan?

Een mooi voorbeeld van min of meer zelfvoorzienende landbouw is de nomadische veeteelt van de Masai. De Masai is een volk dat leeft in Oost-Afrika, en telt ongeveer 1,5 miljoen mensen, de helft in Tanzania en de andere helft in Kenia. De Masai hebben geiten, schapen en vooral koeien, en gebruiken bijna alles ervan.

Wat voor boeren zijn er?

In melkveehouderijbedrijven (boerderijen waar ze koeien houden om te melken), pluimveebedrijven (boerderijen waar bijvoorbeeld vleeskalkoenen of legkippen gehouden worden), varkensbedrijven (boerderijen waar vleesvarkens gehouden worden of er worden varkens gehouden om mee te fokken), glastuinbouwbedrijven (boerderij …

Welke twee vormen van akkerbouw worden gebruikt?

De verschillende vormen van landbouw

 • Akkerbouw. Deze vorm van landbouw gaat om het produceren van gewassen zoals granen, aardappelen en tabak.
 • Tuinbouw. Deze vorm van landbouw kost meer moeite dan bij akkerbouw.
 • Veeteelt. Veeteelt is het houden van dieren.
 • Visserij. Er wordt steeds meer vis gekweekt door boeren.
 • Bosbouw.

Wat groeit er op het land?

Op een ander soort boerderij wonen de boer, de boerin, met heel veel land waarop ze hun gewassen verbouwen: akkerbouwbedrijf….Dit zijn gewassen als:

 • Gras.
 • Vlas.
 • Zonnebloem.
 • Maïs.
 • Koolzaad.
 • Tarwe.
 • Aardappelen.
 • Suiker- en voederbieten.

Wat gebruikt een boer?

Kersen, bramen, bessen en daarna pruimen worden geplukt. Ook de courgettes en pompoenen groeien als kool, iedere dag worden ze in de gaten gehouden en geoogst. Ook het graan wordt geoogst. De tarwe wordt verkocht, het stro wordt in de winter voor de paardenstallen gebruikt.

Wat groeit er op het veld?

VERREBROEK De kastanjebomen en linden staan er tussen het graan en de quinoa, onder de appel- en perenbomen worden bessen en rabarber gekweekt, ernaast meer dan zeventig soorten groenten en ook op het weiland staan bomen.

Is akkerbouw?

Akkerbouw is het verbouwen en oogsten van gewassen op braakliggend land. Bij akkerbouw wordt het natuurlijke milieu aangetast om planten te verbouwen voor het menselijk gebruik. Akkerbouw wordt op veel manier toegepast, zoals met de hand of met machines.

Wat is akkerbouw wikikids?

Akkerbouw is het bewerken van het land om er planten te laten groeien zodat je ze kunt verkopen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven