Hoe noem je het gebied waar de zwaartekracht werkzaam is?

Hoe noem je het gebied waar de zwaartekracht werkzaam is?

Bovendien veroorzaakt de zwaartekracht de getijdenvelden rond het massamiddelpunt van een hemellichaam. De getijdenvelden van de zon en de maan zijn op de aarde bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een verschijnsel als springtij.

Wat is zwaartekracht Willem Wever?

Zwaartekracht is de aantrekkende kracht die twee dingen op elkaar uitoefenen. Onze aarde is eigenlijk een grote magneet. Een magneet trekt ijzer aan, maar de aarde trekt alles aan. Daardoor blijven we ook met onze voeten netjes op de grond staan en vallen de mensen in Australië niet van de aarde af.

Wat is het verschil tussen gravitatiekracht en zwaartekracht?

De term gravitatie wordt vooral gebruikt om aan te geven dat het een fundamentele kracht is die tussen alle massa’s werkt. We hebben het vooral over zwaartekracht als het gaat om de gravitatiekracht die de aarde of een andere planeet op een voorwerp op of nabij die planeet uitoefent.

Wat is een Zwaarteveld?

We zeggen dat het zwaarteveld van de aarde sterker is dan het zwaarteveld van de maan. De zwaarteveldsterkte zegt hoe hard er aan voorwerpen met een bepaalde massa wordt getrokken door de zwaartekracht. Het symbool voor de zwaarteveldsterkte is g en de eenheid van g is N/kg.

Waarom valt de maan niet naar benee?

Maar waarom valt de maan dan niet op de aarde, zoals een appel uit een boom? Dat komt omdat de maan nooit stilstaat. Zonder de zwaartekracht van de aarde, zou de maan weg zweven, de ruimte in. Door de combinatie van snelheid en afstand tot de aarde blijft de maan altijd in evenwicht tussen vallen en ontsnappen.

Wat heeft zwaartekracht met gravitatiekracht te maken?

De zwaartekracht is een aantrekkende kracht die twee of meerdere objecten naar elkaar toe trekt. Zwaartekracht is een natuurkracht en wordt ook wel eens ‘gravitatie’ genoemd. Door de zwaartekracht trekt de aarde de appel aan, maar de appel trekt tegelijkertijd ook de aarde aan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven