Hoe ontgiften lichaam?

Hoe ontgiften lichaam?

Ontgiften of detoxen is een gebruikte term voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Veelgebruikte methoden hierbij zijn: vasten, warmwaterbaden, kleibehandelingen (op huid en oraal), klysma’s of darmspoelingen, oil-pulling, detoxkuren en supplementen.

Hoe lang duurt het om je lichaam te ontgiften?

Detoxen, oftewel ontgiften,, is een kuur die vaak wordt aangeprezen als ‘ultieme reini ging’ of ‘ontslakken’ van je lichaam. Meestal duurt zo’n kuur een aantal dagen tot een week. De talloze aanbieders ervan beloven zo de opgehoopte afval en gifstoffen uit je lichaam te kunnen verwijderen.

Hoe doe je een detox kuur?

Met een detoxkuur reinig je het lichaam van gifstoffen via je voeding. Denk bijvoorbeeld aan detoxthee of detoxsapjes. Maar je kunt ook een speciaal detoxdieet volgen, of juist vasten. Een detoxkuur duurt maar een korte periode van ongeveer anderhalve week.

Wat is een detox kliniek?

Bij een detox behandeling wordt onder medische begeleiding je gebruik van verslavende middelen afgebouwd of direct gestopt. Detox voor alcohol, drugs en medicijnen zijn de meest voorkomende behandelingen. Opname in een kliniek is niet noodzakelijk.

Welke kruiden voor Detox?

Wij geven je 6 kruiden die je helpen met detoxen.

  • KORIANDER. Koriander is een ontzettend gezond kruid.
  • MARIADISTEL. Mariadistel is een erg geneeskrachtig kruid.
  • BASILICUM. Basilicum is een kruid dat je niet lichamelijk, maar geestelijk helpt te detoxen.
  • PETERSELIE. Peterselie is ontzettend ontgiftend.
  • MUNT.
  • PAARDENBLOEM.

Welk fruit bij Detox?

Vooral citrusvruchten als citroen, limoen, mandarijn, grapefruit, en sinaasappel of een zure appel zijn goede vruchten om je lichaam mee te ontgiften. Eet daarna vooral groenten, rauwkost of groentesappen. Het is belangrijk dat je genoeg variatie in je dieet brengt, dan is het gemakkelijker vol te houden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven