Hoe ontstaat de zwaartekracht?

Hoe ontstaat de zwaartekracht?

De zwaartekracht ontstaan wanneer twee voorwerpen aantrekkingskracht hebben. Diegene met de grootste aantrekkingskracht laat de andere voorwerp om heen draaien. (Aarde-zon). Bij voorwerpen is het lastig om te zien hoe je de zwaartekracht ziet.

Wat heeft Einstein ontdekt?

Einstein werd vooral bekend vanwege de twee relativiteitstheorieën: de speciale relativiteitstheorie van 1905 en de algemene relativiteitstheorie van 1915 en volgende jaren, die de speciale relativiteitstheorie uitbreidt door ook plaats in te ruimen voor de zwaartekracht.

Hoe zwaar is zwaartekracht?

Hoe zwaarder het voorwerp is, hoe harder de aarde er aan zal trekken. Zo zal de zwaartekracht die een klontje suiker (van 4 gram) voelt, 0.04 Newton zijn, terwijl een auto een zwaartekracht van ongeveer 10 kilo-Newton (10 000 Newton) voelt. De “zwaartekracht” is dus hetzelfde als het “gewicht” van een voorwerp.

Welke Britse natuurkundige zwaartekracht?

Isaac Newton (1643-1727), de Britse natuurkundige, wiskundige, astronoom (en nog veel meer) beschreef als eerste de zwaartekracht.

Wat zijn de natuurwetten van Newton?

Zo valt een appel nooit omhoog, maar altijd naar de grond en draait de aarde altijd om de zon. Kortom: iets wordt een wet genoemd als het verschijnsel universeel en onveranderlijk is. Omdat zij universeel zijn, worden ook de ontdekkingen van Newton natuurwetten genoemd.

Wat heeft Isaac Newton gestudeerd?

Newton maakte speelgoed voor meisjes die hij kende. De broer van zijn moeder, William Ayscough, zag de mogelijkheden en de slimheid van Isaac wel, en zorgde ervoor dat Isaac in juni 1661 naar Trinity College, onderdeel van Cambridge University, kon gaan.

Hoeveel is de zwaartekracht op aarde in Newton?

Zwaartekracht op aarde Hierin is m de massa van het object dat wordt aangetrokken in kilogram, g is de valversnelling op aarde en heeft een waarde van 9.81m/s2. Fz is dan de kracht in Newton waarmee de zwaartekracht het object naar de aarde trekt.

Wat was de eerste uitvinding van Albert Einstein?

Albert Einstein (1879-1955) – Uitvinder relativiteitstheorie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven