Hoe ontstaat een Komeetstaart?

Hoe ontstaat een Komeetstaart?

Door de grote snelheid waarmee de deeltjes uit de kop van een komeet wegvliegen, kan er heel snel een lange staart ontstaan. Ook kan de vorm van een komeetstaart hierdoor snel veranderen. Hoe lang een komeetstaart wordt, hangt af van verschillende dingen. De samenstelling van de kern van de komeet is erg belangrijk.

Wat is interstellaire ruimte?

De interstellaire ruimte is alle ruimte in een sterrenstelsel die niet bezet wordt door sterren en hun planetenstelsels. De materie en straling in de interstellaire ruimte is het interstellair medium.

Wat eet een Komeetstaart?

De oorsprong van de komeetstaart goudvis ligt in China en is later in de Verenigende Staten doorgekweekt….Algemene gegevens Komeetstaart.

Naam: Komeetstaart
Lengte: Tot 40 cm
Uiterlijk: Wit met oranje vlekken
Leeftijd: 20 tot 30 jaar
Voer: Licht verteerbaar kwalitatief hoogwaardig voer met vitamines en mineralen

Waar komt een komeet vandaan?

De Oortwolk Kometen met een lange omlooptijd van meer dan 200 jaar doorkruisen op willekeurige, chaotische wijze de planeetbanen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn ze afkomstig uit de vermeende Oortwolk, die het zonnestelsel omringt en zich uitstrekt over een afstand van meer dan 150.000 AE.

Wat is interstellaire gaswolk?

Nevels en gaswolken is een term uit de astronomie. Oorspronkelijk was het Latijnse woord nebula (meervoud nebulae), wat ‘nevel’ of ‘mist’ betekent, een soort verzamelnaam voor allerlei omvangrijke kosmische objecten. Een striktere, meer hedendaagse term is ‘interstellaire gas- en stofwolken’.

Wat is de ruimte wikikids?

Het heelal (ook ruimte of universum genoemd) is de oneindige zwarte ruimte boven ons in de lucht. Als je als het donker is naar de hemel kijkt zie je planeten, manen en natuurlijk sterren.

Hoe groot is de kans op een komeetinslag?

Een mens heeft een grotere kans om te sterven in een brand, vloed, of een andere natuurlijke ramp dan dood te gaan door een planetoïde- of komeetinslag; de kans hierop ligt tussen de 1 op 3000 tot 1 op 250.000.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven