Hoe ontstaat puimsteen?

Hoe ontstaat puimsteen?

Het puimsteen is ontstaan door een onderzeese vulkaanuitbarsting in de buurt van Tonga, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Onder water vormt de lava zich tot de lichte, poreuze steen die naar de oppervlakte drijft.

Waar is puimsteen voor gebruikt?

Puimsteen is ideaal voor het verwijderen van (harde) overtollige huid (eelt) op de voeten, handen en knieën. Puimsteen is een poreus natuurproduct, een vulkanisch gesteente welke door de grote hoeveelheid kleine holtes zeer licht aanvoelt.

Waar kan ik een puimsteen kopen?

Zenner puimsteen 1 EA | Etos.

Wat is Puimsteenpoeder?

Puimsteen poeder wordt gemaakt uit stollings- of vulkanisch gesteente en is zeer geschikt voor het traditioneel schuren van houten oppervlakten en het maken van een poriënvuller uit Shellac en schuurstof. Het puimsteen zelf gaat niet in de poriën zitten, wat best cool is.

Hoe maak je puimsteen schoon?

Een puimsteen goed onderhouden doe je zo Maak de puimsteen na gebruik schoon met een borstel, terwijl je de puimsteen onder stromend water houdt. Een beetje zeep helpt vaak om alle dode huidcellen goed te verwijderen. Laat je puimsteen na gebruik of schoonmaken weer helemaal droog worden.

Hoe werkt Pluimsteen?

Puimsteen ontstaat wanneer bij een vulkanische uitbarsting de vloeibare lava, die een grote hoeveelheid gassen bevat, zodanig snel afkoelt dat de gasbelletjes de tijd niet krijgen te ontsnappen en in het gesteente vast komen te zitten.

Wat is een Puimsteenblok?

Het puimsteen is een natuurlijk vulkanisch gesteente dat al eeuwenlang wordt gebruikt als exfoliator om het eelt van de voeten, ellebogen of knieën te raspen.

Hoe krijg je eelt weg?

Overtollig eelt kun je op verschillende manieren zelf verwijderen: Schuren, raspen of vijlen. Dit kun je doen met een puimsteentje, een speciale eeltrasp of een voetvijl. Spoel je voeten na het schuren, raspen of vijlen altijd na af met water en smeer ze vervolgens in met een voetencrème.

Waarom vind je puimsteen vaak ver van de plek waar het is ontstaan?

Door de grote hoeveelheid kleine holtes in het gesteente is het zeer licht en kunnen vele variëteiten van puimsteen op water blijven drijven. Daardoor kan puimsteen als het door zeestromingen wordt meegenomen ver van de plaats van ontstaan terechtkomen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven