Hoe oud kan de drakenbloedboom worden?

Hoe oud kan de drakenbloedboom worden?

Zijn leeftijd wordt door sommigen geschat op 3000 jaar, door anderen op ‘slechts’ 500 jaar. De hoge ouderdom die de soort wordt geacht te kunnen bereiken, komt ook tot uiting in de Spaanse naam ‘draco millenario’ (duizendjarige drakenbloedboom).

Welke kleur SAP heeft de Drakenboom?

De dracaena cinnabari, of de bloedboom van de draak (oftewel de drakenbloedboom), is een boom afkomstig uit de Socotra-regio in Jemen. De bijnaam komt van het rode sap dat de bomen produceren. Onder Socotris (de inheemse bevolking) staat het bekend als ‘emzoloh’ en heeft een verscheidenheid aan medische toepassingen.

Waar groeit de Drakenboom?

De drakenbloedboom is het natuurlijke, “groene” symbool van het eiland Tenerife. De plant is vrijwel niet meer in wilde staat te vinden. De tot 12 m hoge plant wordt gekarakteriseerd door één of meerdere stammen met een relatief dichte, parapluvormige kroon met dikke bladeren.

Hoe snel groeit een Dracaena?

De Dracaena groeit redelijk door, zo ongeveer een meter elke tien jaar. In het wild worden ze wel twaalf meter hoog. Verpot de Dracaena daarom minimaal eens in de twee jaar. Een grotere pot zorgt ervoor dat de plant verder kan groeien en is goed voor zijn gezondheid.

Kan een Dracaena buiten?

De Drakenbloedboom het hele jaar buiten laten staan De drakenbloedboom is een subtropische plant en kan maar een klein beetje vorst weerstaan. Als u het hele jaar van de boom wilt genieten, plaats hem in een pot en verplaats hem in de winter naar uw woonkamer. In het voorjaar kan hij weer met gemak naar buiten.

Hoe lang kan een Dracaena zonder water?

In de winter kan de Dracaena weken zonder water, eens per 4-6 weken water geven is ruim voldoende. In de zomer adviseren wij eens per 2-3 weken water te geven. Staat de kamerplant in een grote pot met veel substraat en bovendien op een donkere plek, dan kan de plant zelfs langer zonder water..

Welke potgrond voor Dracaena?

Om je Dracaena sterk en gezond te houden is het belangrijk dat je de juiste grond gebruikt. Je kunt je plant oppotten met universele potgrond of teeltaarde, maar beter nog is om te kiezen voor een professionele grond. Wij adviseren je om gebruik te maken van Zeoponic.

Kan Dracaena buiten staan?

De drakenbloedboom is een subtropische plant en kan maar een klein beetje vorst weerstaan. Als u het hele jaar van de boom wilt genieten, plaats hem in een pot en verplaats hem in de winter naar uw woonkamer. In het voorjaar kan hij weer met gemak naar buiten.

Hoeveel water geef je een Dracaena?

Eens per week water geven zal voldoende zijn. In de winter is dit minder vaak nodig. Bij twijfel kunt u beter te weinig geven water dan te veel. Als de Dracaena op een donkere en koudere plek staat, heeft het minder water nodig dan wanneer het op een lichte en warme plek staat.

Hoe vaak moet een Dracaena water?

Hoeveel water moet een Dracaena hebben?

De Dracaena verbruikt weinig water. Geef de kamerplant pas water, als de grond droog aanvoelt. Dit zal in de zomerperiode sneller gebeuren dan in de winterperiode. In de winter kan de Dracaena weken zonder water, eens per 4-6 weken water geven is ruim voldoende.

Kan een Dracaena in de zon?

Licht en standplaats Dracaena’s kunnen maximaal drie uur zon per dag aan, en liefst geen felle middagzon. Mocht je je Dracaena op een plek willen zetten waar hij directe zon krijgt, laat je Dracaena daar dan langzaam aan wennen. Schuif je plant gedurende twee maanden steeds dichter naar het zonnige plekje.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven