Hoe oud moet je zijn om een aansteker te kopen?

Hoe oud moet je zijn om een aansteker te kopen?

In principe is een aansteker een kleine uitgave. Het hangt dus ook een beetje af van je leeftijd. Zo is het normaler dat je een aansteker koopt op je 15e dan op je 11e. Concluderend, kunnen we dus stellen dat je in beginsel 16 moet zijn of toestemming hebben van je ouders als je een aansteker wil kopen.

Hoe oud moet je zijn om lucifers te kopen?

Hoe oud moet ik zijn om kindervuurwerk / categorie 1 vuurwerk te mogen kopen? Je mag categorie F1 vuurwerk zoals sterretjes, knalerwten, Bengaalse lucifers en kleine ijsfonteintjes kopen vanaf 12 jaar.

Hoe oud moet je zijn vuurwerk?

Als je 16 jaar bent, mag je consumentenvuurwerk kopen. Vuurwerk dat weinig gevaar oplevert en bestemd is voor gebruik buiten. Het geluidsniveau van dit vuurwerk mag 120 dB zijn op 8 meter afstand.

Hoe oud moet je zijn om vuurwerk te kopen in Belgie?

Sinds 5 juli 2017 is categorie F3 vuurwerk niet meer legaal te koop, moet de verkoper de leeftijd van een klant controleren en moet een klant voor categorie F1 12 jaar of ouder zijn en voor categorie F2 16 jaar of ouder. In Vlaanderen gold van mei 2019 tot december 2020 een vuurwerkverbod.

Wat voor vuurwerk mag je afsteken 2021?

Vuurwerkregels jaarwisseling 2021-2022 Hierbij moet je denken aan vuurwerk uit de categorie F3, knalvuurwerk (zoals rotjes), knalstrengen (zoals Chinese matten), enkelshotsbuizen (zoals single shots) en vuurpijlen.

Is cat 1 vuurwerk verboden?

Categorie F1-vuurwerk wordt ook wel kindervuurwerk of fop-en-schertsvuurwerk genoemd. Je mag categorie F1-vuurwerk kopen vanaf 12 jaar. Dit vuurwerk is het hele jaar door verkrijgbaar en mag je ook het hele jaar door afsteken (maar geen overlast mee veroorzaken of vernielingen mee plegen).

Hoe oud moet je zijn om vuurwerk af te steken?

Wat voor vuurwerk mag je afsteken in 2021?

Is vuurwerk verboden in 2022?

Het college van B&W wil consumentenvuurwerk voor particulieren verbieden vanaf de jaarwisseling 2022-2023, maar de Utrechtse fracties van de Partij voor de Dieren en GroenLinks hadden liever gezien dat het verbod dit jaar al was ingevoerd.

Welk vuurwerk mag afgestoken worden?

Het antwoord op deze vraag is dat fop- en schertsvuurwerk wel mag worden afgestoken. Dit is al het vuurwerk dat onder categorie F1 (vanaf twaalf jaar oud) valt. Zie hier welk vuurwerk dit betreft: Sterretjes.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven