Hoe oud moet je zijn om een luchtbuks te kopen?

Hoe oud moet je zijn om een luchtbuks te kopen?

Als je 18 jaar of ouder bent dan mag je een luchtbuks hebben. Een luchtbuks mag je alleen op je eigen terrein gebruiken maar niet op straat. Ze mogen niet teveel op echte vuurwapens lijken. Daarnaast mag je ze niet aan personen geven die geen 18 jaar zijn.

Welke luchtbuksen zijn toegestaan?

Aan de kracht of kaliber van een luchtbuks zijn in Nederland geen regels verbonden. Dat wil zeggen dat elke luchtbuks vrij te verkrijgen is wanneer u 18 jaar of ouder bent. Het kaliber is dus niet van belang bij de aankoop van een luchtbuks.

Welke luchtdruk wapens zijn legaal?

Er zijn in Nederland geen regels verbonden aan de kracht of het kaliber van de luchtbuks. In principe kan iedereen vanaf 18 jaar dus elke luchtbuks legaal om te kopen. U moet hiervoor wel een geldig ID bewijs kunnen overleggen.

Kan ik zomaar een luchtbuks kopen?

U heeft geen vergunning nodig wanneer u een luchtbuks kopen wilt of in bezit heeft in Nederland. Wel moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Bij een luchtbuks kopen, zowel online als in de winkel, zal er dus om een geldig legitimatiebewijs gevraagd worden. Dit bericht is gepost in .

Kun je met een luchtbuks jagen?

Mag je met een luchtbuks jagen? Luchtbuksen zijn door de Nederlandse wetgever niet geoorloofd om als middel in te zetten voor jacht, beheer of schadebestrijding. Soms moeten deze taken uitgevoerd worden op plekken waar het gebruik van een vuurwapen niet wenselijk is of zelfs onveilig is.

Hoe mag je een luchtbuks vervoeren?

Vervoeren van een luchtbuks Dat wil dit zeggen: De luchtbuks moet dermate goed verpakt zitten dat hij niet direct voor gebruik klaar ligt. Hij moet buiten handbereik zijn én de luchtbuks moet ongeladen zijn. Een goede hoes (foudraal) is daar prima voor. Geweertassen besteld u hier.

Is een balletjespistool legaal?

Mag je in Nederland een balletjespistool hebben? Een balletjespistool (oftewel airsoftwapen) mag je in Nederland niet hebben wanneer je jonger bent dan 18 jaar. Maar ook wanneer je boven de achttien bent mag je volgens de politie alleen een airsoftwapen hebben wanneer je aan airsoftsport doet.

Kan je doodgaan aan een luchtbuks?

„Iedereen kan zo’n dodelijk wapen kopen. Dat is de wet in Nederland. De wapens zijn net zo sterk als vuurwapens en daarmee mag je gewoon vrij in de achtertuin schieten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven