Hoe oud moet je zijn voor een piercing in Belgie?

Hoe oud moet je zijn voor een piercing in Belgie?

nieuws Er bestaat in België geen formele leeftijdsgrens voor tatoeages of piercings. Minderjarigen (-18 jaar) vallen wettelijk gezien wel onder het ouderlijk gezag en hebben dus in principe de toelating van hun ouders (of voogd) nodig om een piercing of tatoeage te laten plaatsen.

Hoe oud moet je zijn voor een tepelpiercing?

Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen. Zij mogen ook geen genitale piercing. Bij meisjes is een tepelpiercing verboden. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.

Welke leeftijd is het beste om een neuspiercing te zetten?

Kinderen onder de 12 jaar mogen niet gepierct worden. Uitzondering is het laten zetten van oorbellen (mits onder begeleiding en goedkeuring van ouders). Tot 16 jaar ben je toestemming en begeleiding van een ouder of verzorger nodig.

Wie mag tattoos zetten?

Wie mag tattoos zetten? * Alleen personen die erkend zijn door de minister van volksgezondheid. Kleinhandelaars in sieraden en edelsmeedwerk mogen ook piercings uitvoeren. Om erkend te zijn moet de tatoeëerder een opleiding hebben gevolgd van minstens twintig uren.

Wat kost een tepelpiercing laten zetten?

BODY PIERCINGS

Soort Titanium (zilverkleur) 18 kt. Goud
Navel (staafje) Vanaf € 50 Vanaf € 150 tot € 250
Tepel (staafje) Vanaf € 60 Vanaf € 160
Tepel (ringetje) Vanaf € 60 Vanaf € 160
2 Tepelpiercings Vanaf € 110

Hoe oud moet je zijn voor een tragus piercing?

Het is verboden om een piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Het aanbrengen van een piercing in de vorm van een oorbel mag wel. Jongeren van 12 tot 16 jaar moeten toestemming krijgen van hun ouders voor het aanbrengen van een piercing.

Hoe weet je of helix genezen is?

Weet hoe lang normaal is Een gaatje in je oorlel heeft meestal twee tot drie maanden de tijd nodig om te helen, een helixpiercing een tikkie langer: zo’n drie tot tien maanden. Zodra de zwelling weg is, er geen vocht meer uitkomt en de roodheid is verdwenen is je oor volledig genezen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven