Hoe reken ik volume uit?

Hoe reken ik volume uit?

Volume: twee manieren:

  1. Gewoon uitrekenen. V = l * b * h Volume = lengte x breedte x hoogte LET OP geen dm met cm vermenigvuldigen. V = oppervlakte x hoogte. Je hoeft niet de opp te.
  2. Onderdompelen. Stand van het water aflezen , voorwerp onderdompelen en dan weer de stand van het water aflezen. Het verschil is het volume.

Wat is de formule van het volume van een kubus?

Een kubus is een balk waarvan alle ribben even lang zijn; de zes vlakken zijn bij een kubus dus vierkant. De formule die gebruikt wordt om het volume van een balk te berekenen is: volume balk = lengte x breedte x hoogte. Met deze formule kun je ook het volume van een kubus berekenen.

Wat is de volume van aluminium?

Bereken de massa van 1,5 dm3 koper. Bereken het volume van 20 gram aluminium….Targets:

massa (kg) volume (m3)
10 0,017
30 0,052
60 0,103
80 0,138

Hoe kun je het volume van een kiezelsteen bepalen?

Stel we willen het volume van een steentje bepalen, dan kunnen we het steentje in een maatcilinder met water doen en kijken hoeveel het water stijgt. In het onderstaande voorbeeld is het water bijvoorbeeld gestegen van 15 naar 24 mL. Het water is dus 24 – 15 = 9 mL gestegen en het volume van de steen is dus ook 9 mL.

Hoe bepaal je het volume van een blokje?

Het oppervlak van het blokje is 6 cm . De (opgemeten) hoogte is bijvoorbeeld 2,5 cm. Het volume is dan oppervlakte maal hoogte: V = A x h = 6 x 2,5 = 15 cm . De eenheid die we bij het volume gebruiken is [cm x cm x cm] oftewel “cm tot de derde macht” dus [cm ].

Hoe bereken je het volume van een Ruimtefiguur?

Je pakt de oppervlakte van de 2D-figuur en die vermenigvuldig je met de lengte waarmee deze is uitgerekt (diepte). Zo simpel is het eigenlijk. Op deze manier bereken je het volume van een balk, kubus, prisma en cilinder.

Hoe bereken je het volume van een figuur?

De inhoud van een ruimtefiguur is voor te stellen als de ruimte of het volume dat het wiskundig figuur inneemt. De inhoud bereken je met verschillende woordformules. Bijvoorbeeld de inhoud van een balk is lengte (l) x breedte (b) x hoogte (h).

Hoe kun je met de Onderdompelmethode het volume bepalen van een blokje hout?

Met de onderdompelmethode kun je het volume bepalen van onregelmatige voorwerpen door ze onder water te doen en te kijken hoeveel de vloeistof stijgt. De formule voor de onderdompelmethode is: volume = eindstand – beginstand of V = Ve – V.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven