Hoe reken je iets uit in Excel?

Hoe reken je iets uit in Excel?

AutoSom gebruiken Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen.

Wat was er voor Excel?

Lotus bracht voor DOS Lotus 1-2-3 uit dat populair werd en m.i. ook spreadsheets populair maakte. MS maakte als antwoord hierop Excel dat alles moest kunnen wat 1-2-3 kon, maar dan beter. Daarom de naam Excel. In 1985 kwam de Mac versie uit waar ik later veel mee heb gewerkt.

Hoe wordt een Excel bestand nog genoemd?

Het programma werd tot aan versie 2002 Excel genoemd, vanaf versie 2003 werd het Microsoft Office Excel om duidelijker te maken dat het een onderdeel was van Microsoft Office. Later werd het weer Microsoft Excel.

Wat betekent in een Excel formule?

Excel voor het web doet dit door formules in cellen te gebruiken. Met een formule wordt een berekening of worden andere acties uitgevoerd op de gegevens in uw werkblad. =A1+A2+A3 Hiermee worden de waarden in de cellen A1, A2 en A3 bij elkaar opgeteld.

Wat kun je allemaal doen met Excel?

Excel is een van de programma’s uit het Office-kantoorpakket van Microsoft. Het programma wordt zowel door bedrijven als door particulieren gebruikt. U kunt er van alles mee, zoals het bijhouden van administratie en meterstanden, maar ook creatievere doelen als bijvoorbeeld gewichtsverlies of hardloopschema’s.

Wat doet het dollarteken in Excel?

Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken.

Hoeveel kolommen heeft Excel?

Specificaties en beperkingen voor werkbladen en werkmappen

Functie Maximumlimiet
Geopende werkmappen Beperkt door beschikbare geheugen en systeembronnen
Het totale aantal rijen en kolommen op een werkblad 1.048.576 rijen en 16.384 kolommen
Kolombreedte 255 tekens
Rijhoogte 409 punten

Hoe groot kan een Excel bestand zijn?

In de 32-bits versie van Office is de maximale grootte van een werkmap met een gegevens model 2 GB, en het maximale aantal geheugen dat kan worden gebruikt door een werkmap is 4 GB. Als u een of meer van deze limieten overschrijdt, kan de werkmap niet worden opgeslagen.

Wat is documenteigenschappen?

Documenteigenschappen, ook wel metagegevens genoemd, zijn gegevens waarmee een bestand wordt beschreven of geïdentificeerd. Voorbeelden van documenteigenschappen zijn titel, de naam van de auteur, het onderwerp en trefwoorden waarmee het onderwerp of andere informatie in het bestand wordt geïdentificeerd.

Wat is tot en met in Excel?

Het verwijzingstype A1Standaard wordt in Microsoft Excel het verwijzingstype A1 gebruikt. Hierbij worden kolommen aangeduid met letters (A tot en met XFD voor in totaal 16.384 kolommen) en rijen met nummers (1 tot en met 1.048.576). Deze letters en cijfers worden rij- en kolomkoppen genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven