Hoe schadelijk is bleekwater?

Hoe schadelijk is bleekwater?

Bleekwater is daarbij nog eens gevaarlijk voor de mens. Er kan chloorgas of chlooramines ontstaan. Chloramines zijn chloor-stikstofverbindingen die de luchtwegen en ogen irriteren. Chloorgas is een erg giftig en bijtend gas dat kan vrijkomen als je bleekwater mengt met andere producten bv ontkalkers.

Kan plastic tegen bleek?

11. Vlekken verwijderen van verkleurd plastic. Heb je vershoudbakjes of drinkbekers of iets anders plastics dat verkleurd is door sap, frisdrank, koffie, thee, of tomatensaus dan kun je heel goed bleek gebruiken om de verkleuringen te lijf te gaan.

Is javel hetzelfde als bleekwater?

Bleekloog, chloorbleekloog of bleekwater (in Vlaanderen ook javel van het Franse eau de javel) is een huishoudmiddel. Het is een verdunde oplossing van natriumhypochloriet (NaClO), de actieve stof.

Hoe lang blijft javel goed?

Hoe lang is bleekmiddel goed? Dus als u een fles bleekmiddel koopt, is deze houdbaar. Het bleekmiddel is zeer effectief gedurende ongeveer 6 maanden en prima voor thuisgebruik gedurende ongeveer 9 maanden. Clorox raadt aan om elke fles bleekmiddel die ouder is dan een jaar te vervangen.

Wat moet je doen als je kind bleekwater heeft gedronken?

Volgens het antigifcentrum mag je in geen geval braken na het drinken van bleekwater. ‘Geef water te drinken en breng het slachtoffer zo snel mogelijk naar het ziekenhuis’, staat te lezen op de website van het antigifcentrum.

Is bleek slecht voor je huid?

Bleek is een bijtende oplossing en kan ernstige brandwonden en oogletsel veroorzaken. Zorg dat je de voorschriften op de verpakking, om je huid en ogen te beschermen tijdens het gebruik, goed leest en opvolgt. Raadpleeg onmiddellijk een arts bij het inslikken van bleekmiddel.

Hoe gebruik je dunne bleek?

Aanwijzingen voor gebruik

  1. Omdat bleek een bijtende vloeistof is, moet je voorkomen dat bleek in je ogen of op je huid komt.
  2. Spoel na het laten inwerken van bleek het schoongemaakte oppervlak, zoals wc, tegels, bad, goed na met water.
  3. Zorg dat je bleek nooit samen met andere schoonmaakmiddelen gebruikt.

Is Glorix hetzelfde als bleek?

De meeste mensen zijn in de veronderstelling dat chloor en bleekwater hetzelfde is -in de spreektaal wordt het door elkaar gebruikt- maar o.a. de chemie laat zien dat dit niet het geval is.

Is dunne bleek hetzelfde als chloor?

Bleek noemt men in de volksmond ook wel chloor. Bleek is vloeibaar en doorgaans verpakt in een (spuit)fles. Bleek is te koop in verschillende samenstellingen. Zo bestaat er dikke bleek, dikbleek, wc-reiniger met (dikke) bleek, bleekspray en (wc-gel met) javel.

Hoe lang blijft chloor goed?

Chloor veroudert snel (houdbaarheid ca. 3 maanden).

Hoe lang zijn chloortabletten houdbaar?

Houdbaarheid van chloortabletten Zorg er wel voor dat de verpakking goed dicht is. We raden echter aan om je chloortabletten voor in het zwembad niet langer dan 1 jaar te bewaren.

Wat moet je doen als je bleek ingeslikt?

Volgens het antigifcentrum mag je in geen geval braken na het drinken van bleekwater. “Geef water te drinken en breng het slachtoffer zo snel mogelijk naar het ziekenhuis”, staat te lezen op de website van het antigifcentrum.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven