Hoe schadelijk is de pil?

Hoe schadelijk is de pil?

Sommige vrouwen die de pil nemen, hebben een verhoogd risico op borstkanker, maar dat is niet helemaal zeker. Het is wel zo dat het negatieve effect sneller daalt als je stopt met de pil. 10 jaar na het stoppen van de pil is er geen verhoogd risico meer.

Is buikpijn een bijwerking van de pil?

Onder vaak voorkomende bijwerkingen staan daarnaast onder meer depressieve stemming en stemmingsveranderingen. Ook hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, pijn in de borsten en gewichtstoename worden vaak genoemd. Dit alles komt voor bij 1 tot 10 procent van de gebruiksters.

Wat doet een zwaardere pil?

Zware 50-Pil: Bevat 50 microgram oestrogeen. Voorbeelden zijn Microgynon 50, Neo Stediril, Neogynon 21, Stediril-d. Een andere indeling van de verschillende pillen is te maken naar de volgorde waarin ze ontwikkeld zijn. De zware 50-pillen zijn het eerst ontwikkeld en vallen hierdoor in de eerste generatie.

Wat gebeurt er als je aan de pil gaat?

De hormonen in de pil zorgen dat er juist géén eicel vrijkomt. Ze beïnvloeden ook de baarmoederwand, zodat een bevrucht eitje zich daar niet kan nestelen. Bovendien wordt het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor zaadcellen minder goed in de baarmoeder kunnen doordringen.

Is de pil slecht voor je vruchtbaarheid?

Er zijn geen medische aanwijzingen dat de pil schadelijk is voor je vruchtbaarheid. In sommige gevallen kan de pil je vruchtbaarheid achteraf zelfs net ten goede komen. Maar als je al lang de pil neemt, betekent dat wellicht ook dat je in vruchtbaarheidstermen gesproken al redelijk oud bent.

Waarom niet aan de pil?

Bij veel mensen kriebelt het om de pil voor eens en altijd uit hun leven te verbannen. Waar de pil veel positiefs met zich meebrengt, heeft het ook veel nadelige bijwerkingen. Per persoon verschilt het hoeveel last je van bijwerkingen hebt. Denk aan: minder zin in seks, stemmingswisselingen en gevoelige borsten.

Kan je zomaar beginnen met het slikken van de pil?

Starten met de pil Als je voor het eerst met de pil start, neem je de pil op de eerste dag van je menstruatie. Je bent dan onmiddellijk beschermd tegen zwangerschap. Je kan ook op een ander moment starten. Maar gebruik dan de eerste 7 dagen naast je pil ook een condoom als je seks hebt.

Is het slecht om 2x de pil te nemen?

Slik de volgende pil op het normale tijdstip: het is niet erg dat je nu twee pillen op een dag moet innemen. Je kunt nu verder gaan met het normale schema. De werkzaamheid van je pil is niet verminderd. Kortom, je bent voldoende beschermd en loopt geen risico om zwanger te worden.

Heb ik een zwaardere pil nodig?

Hoogleraar in de gynaecologie vertelde aan Glamour US dat er drie bijwerkingen zijn waardoor je een verandering van pil wil overwegen. Als je na 3 maanden pilgebruik nog last hebt van regelmatige tussentijdse bloedingen, hoofdpijn en een opgeblazen gevoel zou het kunnen zijn dat een andere pil beter bij jou past.

Wat is de hoogste pil?

Belangrijk om te weten over 50-pil met ethinylestradiol en levonorgestrel. Anticonceptiepil met 50 microgram van het oestrogeen-hormoon ethinylestradiol en met het progestageen-hormoon levonorgestrel. Het bevat meer oestrogeen-hormoon dan de meeste andere anticonceptiepillen.

Hoeveel kilo kom je aan met de pil?

Het oestrogeen in de pil zorgt ervoor dat je lichaam sneller vocht opneemt en vasthoudt, wat voor extra kilootjes zorgt. Dit kan ervoor zorgen dat je gemiddeld 3 à 5 kilo bijkomt in het eerste jaar. Meestal verlies je die kilo’s wel weer en ook dat opgeblazen gevoel, die zware enkels of bredere vingers.

Heeft de pil invloed op zwangerschap?

Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%. De meeste pillen bevatten 21 pillen per strip.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven