Waarom geen euro in Zweden?

Waarom geen euro in Zweden?

In september 2003 werd er een referendum voor toetreding tot WKM II gehouden. De uitslag was dat 55,9% tegen lidmaatschap van de eurozone stemde. Hierdoor heeft Zweden de invoering van de euro voor onbepaalde tijd uitgesteld. In alle andere län werd in meerderheid tegen de euro gestemd.

Kun je pinnen in Zweden?

Pinpas. Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd.

Waarmee betalen Zweden?

Zweden gebruikt de Zweedse kroon. Deze kan worden verdeeld in 100 öre, vergelijkbaar met de Europese cent. Samen met Denemarken en Noorwegen heeft Zweden in 1873 een eigen valuta gekregen, die zij de kroon noemen. Er bestaan dus ook Deense en Noorse kronen en deze kunnen alleen in die landen worden gebruikt².

Welke EU lidstaten doen niet mee met de euro?

Er zijn acht EU-lidstaten die niet tot de eurozone behoren. Dit zijn Denemarken, Zweden, Hongarije, Polen, Tsjechië, Bulgarije, Roemenië en Kroatië. Al deze landen, op Denemarken na, moeten de euro invoeren zodra zij aan de criteria die hiervoor gelden voldoen. Denemarken heeft een uitzonderingsclausule afgedwongen.

Wat is de Zweedse munt?

Zweedse kroon
Zweden/Valuta’s
De Zweedse kroon (Zweeds: svensk krona, meervoud: kronor) is de munteenheid van Zweden. De ISO 4217-code van de kroon is SEK en de afkorting is “kr”. Een kroon bestaat uit 100 öre. Het muntgeld is beschikbaar in 1, 2, 5 en 10 kronen.

Wat kost pinnen in Zweden?

ING (99,99 €)
betaalmiddel Kosten
Geld trekken uit de muur (ATM, geldautomaat)
betaalpas 3,70 % 3,70 €
creditcard 6,50 % 6,50 €

Wat mag je meenemen naar Zweden?

Wanneer je naar Zweden wilt reizen moet je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart. Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen ook een eigen reisdocument hebben, bijschrijvingen op het paspoort van een van de ouders zijn dan niet meer geldig.

Waar betalen ze met de euro?

De volgende landen hebben de euro als wettig betaalmiddel:

  • Andorra;
  • België;
  • Cyprus;
  • Duitsland;
  • Estland;
  • Finland;
  • Frankrijk;
  • Griekenland;

Welke landen hebben de euro als munteenheid?

U kunt in 19 EU-landen met de euro betalen: België, Cyprus, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven