Hoe schrijf je het woord email?

Hoe schrijf je het woord email?

Antwoord: Als je de elektronische post bedoelt is e-mail juist. Uitleg: Het woord e-mail is eigenlijk een afkorting van electronic mail.

Wat is een koppelteken Nederlands?

Tussen gelijkwaardige elementen die naast elkaar worden geplaatst in een samenstelling, gebruiken we een koppelteken. Het gaat om combinaties van twee of meer elementen die in de samenstelling in principe met elkaar verwisseld kunnen worden. Zo zouden we een dichter-botanicus ook een botanicus-dichter kunnen noemen.

Welke woorden schrijf je met een koppelteken?

De elementen ‘adjunct-‘, ‘aspirant-‘, ‘assistent-‘, ‘bijna-‘, ‘chef-‘, ‘collega-‘, ‘ex-‘, ‘interim-‘, ‘kandidaat-‘, ‘leerling-‘, ‘meester-‘, ‘niet-‘, ‘non-‘, ‘oud-‘ (in de zin van ‘voormalig’), ‘stagiair-‘ en ‘substituut-‘ worden verbonden met het grondwoord door een koppelteken.

Waarom schrijf je een koppelteken?

Met een koppelteken verbind je een woord, een letter of een getal met een andere woord. Dit doe je om het woord makkelijker te kunnen lezen. Meestal is een koppelteken niet nodig en schrijf je samengestelde woorden als één woord, dus aan elkaar.

Wat is mijn email adres?

Eén van de makkelijkste manieren om een e-mailadres te vinden is door een e-mailzoekservice te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is iemands naam en/of website invullen en de tool zoekt het relevante adres voor je op.

Hoe schrijf je email in het Engels?

Ondertekening van uw mail in het Engels

Yours sincerely hoogachtend
Yours faithfully hoogachtend
Kind regards met vriendelijke groeten
Best regards met vriendelijke groeten
Best wishes met vriendelijke groeten

Waarom schrijf je het ene woord wel met een koppelteken en het andere niet?

Ongelijkwaardige samenstellingen bestaan uit woorden waarvan één het grondwoord is en de andere daar ondergeschikt aan zijn. Is de betekenis onduidelijk, of is het woord moeilijk leesbaar als je alles aan elkaar schrijft, dan mag je een koppelteken plaatsen.

Hoe ziet een koppelteken er uit?

Een koppelteken is een leesteken dat onderdelen van samenstellingen of samenkoppelingen met elkaar verbindt. Het heeft de vorm van het kortste liggende streepje en komt daarmee uiterlijk overeen met het afbreekstreepje en het weglatingsstreepje: in de typografie wordt voor alle drie de tekens een divisie gebruikt (-).

Hoe schrijf je een tweedelige naam?

Samenstellingen met een naam als tweede deel krijgen een koppelteken. Zet in samenstellingen geen koppelteken tussen de delen van een meerdelige naam. Soms is een koppelteken tussen de naam en het grondwoord wenselijk voor de leesbaarheid, maar het is niet verplicht.

Hoe gebruik ik een koppelteken?

Het koppelteken wordt ingezet om (1) de scheiding aan te duiden van samenstellingen die moeilijk te herkennen zijn, (2) de scheiding van een buitenlands en Nederlands woord aan te duiden, (3) de gelijkwaardigheid van een samenstelling te laten zien en (4) om te laten zien dat een uitdrukking één geheel is.

Waarom schrijf je peper en zoutstel met een koppelteken?

Samenstellingen met gelijkwaardige delen Een samenstelling waarvan de eerste twee of drie delen gelijkwaardig zijn, krijgt een koppelteken tussen die delen. De klemtoon ligt op het laatste gelijkwaardige deel (ham-kaastosti: klemtoon op ‘kaas’).

Waar vind ik mijn Kpnmail?

Kies in MijnKPN [Producten]. Kies [Thuis]. Kies [Informatie & Instellingen]. De gebruikersnaam van je e-mailaccount staat bij E-mailaccounts.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven