Hoe sla ik een goede forehand?

Hoe sla ik een goede forehand?

De forehand is een van de meest aanvallende slagen van het tennis….

 1. Pak je racket in de goede grip.
 2. Beweeg in de richting van de bal.
 3. De achterzwaai.
 4. Sla de bal.
 5. Zwaai door.

Wat heb je nodig als je begint met tennissen?

Ben jij van plan om te beginnen met tennissen? Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, je kunt altijd met deze sport beginnen….Naast een racket en bal heb je een tennisbaan nodig om op te spelen en de juiste kleding en schoenen om comfortabel te kunnen tennissen.

 • Tennisracket.
 • Tennisballen.
 • Tennisschoenen en -kleding.

Welke slagen heb je bij tennis?

Soorten slagen

 • Forehand – slag waarbij de palm van de speelhand naar voren wordt gehouden.
 • Backhand – slag waarbij de rug van de speelhand naar voren wordt gehouden.
 • Groundstroke – lange slag, die als het ware het hele speelveld bestrijkt.
 • Topspin – te onderscheiden in forehandspin en backhandspin.

Hoe moet je tennissen?

Bij tennis moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) worden geslagen. Het doel is om het de tegenstander(s) onmogelijk te maken de bal op dezelfde wijze terug te slaan.

Hoe sla ik een goede backhand?

Voor de enkelhandige backhand: als je je racket als een bijl vastpakt en vervolgens je pols een beetje tegen de klok indraait (voor rechtshandigen), heb je een backhandgrip. De kant van het blad waarmee je de bal raakt, wijst dan iets naar beneden. In de zwaai komt dit vanzelf goed.

Hoe houd ik mijn racket vast?

Instructies:

 1. Hou je padel racket bij het blad vast met je voorkeurshand. Je duim aan één kant en je andere 4 vingers aan de andere kant.
 2. Glij met je hele hand van het blad naar de grip totdat de onderkant van je palm de onderkant van het handvat heeft bereikt.
 3. Sluit je hand.
 4. Je hebt nu de continental grip.

Is tennis iets voor mij?

Door te gaan tennissen wordt je lichaam sterker, fitter en gezonder. Onderzoek toont zelfs aan dat tennissers bijna tien jaar langer leven dan hardlopers, zwemmers en fietsers! Niet alleen is tennis dus een gezonde keuze, maar ook de beste keuze omdat je tennis je leven lang kunt beoefenen.

Hoe moeilijk is tennis?

Al het begin is moeilijk, zo ook met tennis. Je kunt tennis gewoon niet sneller leren door te oefenen en juist tijdens een toernooitje ben je als het goed is fanatiek bezig en leer je het extra snel.

Hoeveel mensen spelen tennis?

Nederland telt maar liefst 2 miljoen tennisliefhebbers en 1 miljoen actieve tennissers.

Hoe lang duurt tennis match?

Globaal neemt de match 11 uur en 5 minuten (665 minuten) in beslag, en verplettert daarmee het vorige record van 6 uur en 33 minuten (op naam van de Fransen Fabrice Santoro en Arnaud Clément op Roland Garros 2004). In ‘de wedstrijd die niet wilde eindigen’ worden nog wel meer records opgetekend.

Hoe lang duurt een tennis match?

Kan iedereen leren tennissen?

Iedereen kan leren tennissen Op een tennisbaan kan iedereen immers op een plezierige manier bezig zijn met sport. Er worden dan ook competities en toernooien georganiseerd voor elk niveau. Daarnaast kun je op vrijwel elke leeftijd beginnen met het nemen van tennislessen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven