Hoe sluit ik een powerline adapter aan?

Hoe sluit ik een powerline adapter aan?

Stap 1: sluit de eerste adapter aan Het basisstation steek je direct in een geaard stopcontact, vlakbij je modem. Deze vind je op de plek waar je telefoonlijn of tv-kabel binnenkomt. De meegeleverde netwerkkabel steek je in een van de blauwe aansluitingen op je modem. Het andere eind steek je in je powerline adapter.

Hoe goed werkt een powerline adapter?

Powerlines zijn beschikbaar met een snelheid van 500 tot 2000 Mbit/s. Bij een powerline adapter met een snelheid van 500 Mbit/s komt dit neer op 62,5 MB per seconde. Daarnaast is ook de afstand tussen de adapters en de kwaliteit van het elektriciteitsnet in huis van belang.

Hoeveel powerline adapters?

Je hebt voor de installatie altijd minstens twee adapters nodig, een daarvan wordt aangesloten op de router en de ander gebruik je in de ruimtes waar je een internetverbinding wilt creëren. Je hoeft niet voor elke verbinding een nieuwe ‘startadapter’ te gebruiken.

Welke powerline adapter gebruikt Telenet?

De Wifi Powerline-adapter werkt enkel samen met het type Powerline-adapter PG9073-TN. Uw Powerline-adapter verbindt u permanent met uw modem (uw hoofdstation) en uw Wifi Powerline-adapter gebruikt u om uw toestellen draadloos te verbinden.

Hoe bestel ik een powerline van Telenet?

Met de Telenet-app kan je alleen boosters bestellen om je wifi-ervaring te verbeteren. Daarom kan je de gewone Powerline alleen bestellen via een Telenet-winkelpunt.

Wat is een Powerline van Telenet?

Met Powerline-adapters (vaste internet bijstations) kunt u via het elektriciteitsnet in uw huis verbinding maken tussen uw modem (uw hoofdstation) en uw toestellen (bijvoorbeeld: HD Digibox/Digicorder, computer of Access Point). U heeft minstens 2 Powerline-adapters nodig.

Hoe werkt Powerline van Telenet?

De Wifi Powerline-adapter werkt zoals de normale Powerline-adapter: het gebruikt uw elektriciteitsnetwerk om een internetverbinding met uw modem te maken. Uw Powerline-adapter verbindt u permanent met uw modem (uw hoofdstation) en uw Wifi Powerline-adapter gebruikt u om uw toestellen draadloos te verbinden.

Kan je meerdere powerline adapters gebruiken?

Kan ik 2 verschillende powerline adapters gebruiken? Ja, theoretisch gezien is dit mogelijk. Elke adapter heeft zijn eigen ‘hoofd adapter’ die zijn eigen soort verbinding maakt met de andere adapters door het huis.

Wat zijn de beste powerline adapters?

De beste Powerline Adapters in een makkelijke lijst

  1. TP-Link TL-PA4010P – Powerline zonder Wifi – Starterkit.
  2. TP-Link TL-WPA8631P Kit WiFi 1300 Mbps 2 adapters.
  3. TP-Link TL-WPA4220 – AV600 WiFi Powerline.
  4. TP-Link TL-WPA4220 KIT – AV600 – Wifi Powerline – 2 Stuks.
  5. TP-Link TL-PA4010 KIT – Powerline zonder wifi – 2 Stuks.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven