Hoe sluit je een voorwoord af?

Hoe sluit je een voorwoord af?

Een nawoord komt aan het einde van de scriptie, en je schrijft het nawoord ook als laatste. Je kan dan terugblikken op hoe het schrijven van de scriptie of werkstuk ging. Werkte je in een groepje, beschrijf dan hoe de samenwerking was. Beschrijf ook wat je van de opdracht vindt en wat je er van geleerd hebt.

Hoe schrijf je een voorwoord voor een stageverslag?

Zorg ervoor dat je voorwoord niet langer is dan 4 à 5 alinea’s en maximaal 300 woorden bedraagt….Je voorwoord in je stageverslag gebruik je om:

  • jezelf voor te stellen,
  • de aanleiding voor de stage en/of je interesse in het onderzoeksonderwerp toe te lichten,
  • mensen te bedanken die je hebben geholpen.

Wat komt er eerst voorwoord of inhoudsopgave?

Het voorwoord van een scriptie komt na de samenvatting, maar vóór de inhoudsopgave. De inleiding is het eerste hoofdstuk van je scriptie en komt meteen na de inhoudsopgave.

Wat moet er in een voorwoord?

De eerste zinnen van het voorwoord vertellen waar het boek, de scriptie of het verslag inhoudelijk over gaat. Daarna volgt de aanleiding tot het schrijven van het boek, de scriptie of het verslag. Vervolgens vertelt u uw ervaringen als schrijver van de geschreven tekst.

Wat staat er in het voorwoord?

een korte verantwoording, aanbeveling of verklaring over het verschijnen van een boek, die voor in het werk wordt geplaatst. Meestal wordt het door een ander dan de schrijver van het boek geschreven, in tegenstelling tot een inleiding, die dient om de inhoud van het boek zelf te verduidelijken.

Hoe begin je aan een stage verslag?

In de inleiding kun je kort aangeven bij welk bedrijf en op welke afdeling je stage hebt gelopen. Waarom je er stage wilde lopen en hoe je de stage vond. En in een à twee regels wat je geleerd hebt. In dit hoofdstuk geef je een uitgebreidere beschrijving van jouw stagebedrijf.

Wat staat er in een stage verslag?

Een stageverslag moet volgens Stageplaza de volgende structuur hebben:

  1. Voorblad: Naam stagebedrijf, datum, plaats, logo school.
  2. Inhoudsopgave: hoofdstukindeling.
  3. Voorwoord/inleiding.
  4. Bedrijfsbeschrijving: organogram.
  5. Afdelingsbeschrijving.
  6. Doel(en) van de stage.
  7. Beschrijving werkzaamheden.
  8. Jouw functioneren.

Is voorwoord voor de inhoudsopgave?

De kopjes voorwoord, samenvatting en inhoudsopgave hoeven niet in de inhoudsopgave. Deze pagina’s staan voor de inhoudsopgave of het betreft de pagina zelf. De lezer van je scriptie heeft deze pagina’s al gezien alvorens hij/zij de inhoudsopgave treft.

Wat komt eerst samenvatting of inhoudsopgave?

De inhoudsopgave van een scriptie krijgt geen hoofdstuknummer en volgt pas na de samenvatting.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven