Hoe snel bekisting verwijderen?

Hoe snel bekisting verwijderen?

De bekisting kan na een dag verwijderd worden. Het betonnen oppervlak dien je tussen de drie en zeven dagen af te dekken met een afdekzeil of -folie. Om te zorgen dat het oppervlak niet te snel droogt, moet je het vochtig houden.

Hoe lang moet beton drogen voor zwembad?

De droogtijd is afhankelijk van de water-cement (W/C/ factor) verhouding en andere stoffen die toegevoegd zijn. Doorgaans kan je er op rekenen dat na 48 uur de betonplaat toegankelijk is en na 72 uur is het beton echt goed droog.

Hoe lang moet Snelbeton drogen?

Het voordeel van snelbeton ten opzichte van betonmortel is de droogtijd. Snelbeton is namelijk al na ca. 15 minuten uitgehard, waardoor je snel verder kunt met het plaatsen.

Hoe snel mag je beton ontkisten?

indien het over een betonplaat gaat dan mag je ontkisten na 21 dagen : beton zal dan afhankelijk van het weer op 80 % van zijn sterkte zijn op 28 dagen zit de beton op zijn volledige sterkte ( dit is wel allemaal weersafhankelijk: in de zomer zal dit sneller zijn dan in de winter).

Hoe lang moet bekisting om beton blijven?

De droogtijd van beton is ongeveer één dag. Dan kan de bekisting verwijderd worden. Na circa vier weken is het beton helemaal uitgehard en de vloer, wand of het dak op volle sterkte.

Hoe lang moet beton fundering uitharden?

Over het algemeen kan er van uitgegaan worden dat voor 1 cm gestort beton rekening gehouden moet worden met een uithardingstijd van een week. Na ongeveer 28 dagen is het beton volledig uitgehard. In veel gevallen is het beton echter reeds na 1 – 2 dagen beloopbaar, maar nog niet optimaal belastbaar.

Hoe lang moet beton drogen voor PVC vloer?

Als vuistregel moet je een week wachten per cm chape (dikte), tot 4 cm. Wacht dubbel zo lang voor elke bijkomende cm (dikte) tot 6 m en wacht 4 weken extra voor elke bijkomende cm voorbij 6 cm. Betonvocht stijgt van de bodem naar de oppervlakte. Dit heeft tijd nodig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven