Hoe snel gaat een airsoft balletje?

Hoe snel gaat een airsoft balletje?

Airsoft replica wapens schieten vrijwel allemaal standaard van af +- 276 voet per seconde, wat ongeveer neerkomt op +- 95 meter per seconde. Met electriciteit en gas mechanismen kan je ongeveer 30 tot 50 meter nauwkeurig schieten. Met een enkel een veer systeem ligt dat anders.

Hoe snel gaat een BB?

FPS (feet per seconde): Dit is de snelheid die een BB heeft bij het verlaten van de loop in feets per seconde. Een feet is een Engelse maataanduiding en staat gelijk aan ongeveer 30cm. Een wapen die 300fps schiet schiet dus de BB weg met een snelheid van ongeveer 91.44m/s.

Waar zijn airsoft ballen van gemaakt?

Plastic munitie. Plastic kogels, ook wel BB’s genoemd, zijn geschikt voor alle airsoft replica’s en worden voornamelijk gebruikt in airsoft pistolen voor kinderen of beginnende spelers. Rubber munitie. Naast de reguliere plastic BB’s kunnen ook de rubberkogels worden gekocht.

Heb je een vergunning nodig voor een BB gun?

U heeft als koper, en later als eigenaar, geen vergunning nodig om een Luchtpistool en of Luchtgeweer te kunnen kopen en te bezitten in Nederland. De voorwaarde voor aankoop en het bezit is echter wel, dat u minimaal 18 jaar of ouder moet zijn.

Hoeveel fps airsoft Nederland?

Leden van de NABV dienen hun Airsoftapparaten te vervoeren in een koffer, foedraal, tas mits deze afsluitbaar is. 6. Airsoft apparaten mogen een mondingsenergie van 3,5 Joule hebben (ongeveer 600FPS). De meeste velden hanteren echter een limiet van 360 fps MAX voor AEG’s, en 500 fps voor snipers.

Kan je een airsoft gun kopen?

Airsoft wapens en gear kopen? Bij Shogun hebben we het grootste assortiment aan airsoft wapens en gear. Zo vind je alle bekende airsoft merken in ons aanbod zoals Tokyo Marui, Umarex, G&G, WE, VFC, ICS, KWC, EMG en nog veel meer. Als je opzoek bent naar airsoft wapens dan ben je bij ons dus aan het juiste adres.

Hoe ver schiet een BB gun?

De kleine balletjes hebben een hoge snelheid als ze worden afgeschoten. Meestal komen BB’s vijftig meter ver, en indien men dit balletje van 6 of 8 millimeter in het oog krijgt is een oogletsel niet uitgesloten.

Doet airsoft meer pijn dan paintball?

Het grote verschil met paintball is dat er bij Airsoft gebruik wordt gemaakt van exacte replica’s van echte wapens. Verder doet airsoft door de kleinere balletjes minder pijn dan de verfballen van paintball. Ook kunnen de airsoft replica’s verder schieten. Airsoft is hierdoor vaak tactischer dan paintball.

Wat is airsoft munitie?

Algemeen. Voor airsoft wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde airsoftapparaten (ook wel replica’s genoemd). Dit zijn apparaten waarvan de buitenkant op een vuurwapen lijkt, maar waarmee enkel balletjes van 6 mm afgeschoten kunnen worden.

Welk gewicht BB?

Kort samengevat: denk na over waar je gaat spelen, met welke replica en welk gewicht BB’s je daarvoor nodig hebt om goed te presteren. Ons advies is: ga je indoor spelen, dan kom je prima uit de voeten met een BB tussen de 0.20 en 0.25 gram. Als je buiten gaat spelen is de bb met een gewicht 0.28 tot 0.30 gram prima.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven