Hoe snel verbrand je in de zon?

Hoe snel verbrand je in de zon?

De zonkrachtschaal van het KNMI in samenwerking met KWF Kankerbestrijding

Zonkracht Omschrijving in het weerbericht Huid verbrandt
3 – 4 zwak
5 – 6 matig gemakkelijk
7 – 8 sterk snel
9 – 10 en hoger zeer sterk zeer snel

Welke maand is de zon het sterkst?

In april is de zonkracht (UV-index) midden op de dag normaal gesproken 3-5 en dit loopt op naar 6-7 vanaf eind mei tot en met juli. Rond de langste dag is de zon het krachtigst en wordt een enkele keer zonkracht 8 gemeten. Bij zonkracht 6-8 kan een gevoelige huid al binnen een kwartier verbranden.

Welke uren uit de zon blijven?

De beste en meest logische manier om huidbeschadiging door de zon te voorkómen, is het mijden van sterk, direct zonlicht. Uit de zon blijven dus; in Nederland vooral tussen 11.00 en 15.00 uur. Dichter bij de evenaar neemt de hoeveelheid UV-licht toe.

Wat is een hoge zonintensiteit?

Extra krachtig tussen twaalf en drie. Naarmate de zon hoger staat, neemt de uv-intensiteit toe. De zonkracht of uv-index varieert daarom met de seizoenen, maar bijvoorbeeld ook met het moment van de dag. Nu begrijp je misschien waarom je vaak tussen twaalf en drie (als de zon hoog staat) extra moet opletten.

Hoe snel verbrand je bij UV 8?

Nederland: In de zomer is de zonkracht tussen de 4 en 7. Bij zonkracht 7-8 verbrandt de onbeschermde huid al na 10-15 minuten.

Hoe lang in de zon liggen om bruin te worden?

SPF staat voor Sun Protection Factor. De factor van zonbeschermingsproducten geeft aan hoe lang jij in de zon kunt zitten, beschermd met zonnebrand, zonder te verbranden. Verbrand je normaal in tien minuten, dan kan je met SPF20 twintig keer langer in de zon, dus tweehonderd minuten.

Hoe laat schijnt de zon het felst?

Tussen 13.00 uur en 15.00 uur is de zon het felst, maar ook voor en na die tijden kan de huid makkelijk rood kleuren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven