Hoe start ik een brouwerij?

Hoe start ik een brouwerij?

Er is een aantal stappen dat gezet moet worden en een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

  1. Het oprichten van een bedrijf.
  2. Open een zakelijke rekening.
  3. Kies een brouwerij om te gaan brouwen.
  4. Zorg voor een klantenbestand.
  5. Zorg voor een rolverdeling.
  6. Zorg voor een administratie.
  7. Zorg voor een goed bierrecept.

Hoe wordt bier getransporteerd?

Het transport gebeurt meestal met de vrachtwagen, de trein en de boot. Bier wordt niet alleen vervoerd in blikjes, glazen flessen en vaten, maar ook in (gekoelde) tankcontainers. Die laatste dienen om grote biertanks van horecazaken bij te vullen.

Wat heb je nodig voor het maken van bier?

Zelf bier brouwen begint met de juiste voorbereiding. Zorg er voor dat je de benodigde materialen hebt: 2 grote soeppannen (ieder minimaal 7 liter), een waterkoker, een vergiet, een thermometer, een weegschaaltje, een roerspaan en eventueel een hydrometer en een maatglas. Ook heb je voldoende ijsblokjes nodig.

Hoe werkt een brouwerij?

De brouwer maalt de mout en mengt het met warm water. In het ‘beslag’ dat zo ontstaat, worden de enzymen in de mout weer actief en breken het aanwezige zetmeel verder af tot suikers. Die suikers lossen op in het water. Als alle zetmeel is omgezet, filtert de brouwer de vloeistof op het kaf van de gerst.

Is zelf bier brouwen goedkoper?

Veel mensen denken dat zelf je eigen bier brouwen een dure hobby is, maar niets is minder waar. Met zo’n pakket van brouw je ongeveer 12 liter bier. Als je dat vergelijkt met de kosten van een gemiddeld kratje pils uit de supermarkt, dan ben je met het zelf brouwen van je bier dus ook nog eens goedkoper uit!

Hoe werkt een Stoombrouwerij?

Een stoombierbrouwerij is een bierbrouwerij die voor het aandrijven van de machines en het verwarmen van de brouwketels gebruikmaakt van stoom. Dit type brouwerij komt in Nederland voor vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven