Hoe vaak raakt post kwijt?

Hoe vaak raakt post kwijt?

Kwaliteit in de praktijk Van die 8 miljoen poststukken per dag bezorgen we er 7.632.000 op tijd. De rest (ca. 368.000 stuks) wordt met een lichte vertraging bezorgd.

Wie is er verantwoordelijk voor de post?

Om te beginnen: niet de ontvanger maar de verzender van een poststuk is degene die een overeenkomst heeft met de bezorgdienst. De verzender heeft het immers gefrankeerd, en de bezorgdienst de opdracht tot verzending gegeven. De bezorgdienst is vervolgens verantwoordelijk voor de afhandeling hiervan.

Hoeveel pakketten raken kwijt?

Jaarlijks verdwijnen tienduizenden postpakketten in het niets. Ze raken kwijt of worden gestolen. Met de explosieve groei van het online shoppen groeit ook het aantal verdwenen pakketen snel.

Wat gebeurt er met post die niet bezorgd kan worden?

Het komt weleens voor dat we een brief of pakket niet kunnen bezorgen. In zo’n geval gaat de zending naar onze afdeling ‘Onbestelbare Stukken’ in Den Haag. Onze collega’s daar mogen de zending openen om te zien of de afzender en/of geadresseerde kan worden achterhaald.

Wie is verantwoordelijk voor mijn pakket?

Als verkoper ben je in principe altijd verantwoordelijke voor de verzending. Je mag deze verantwoordelijkheid niet verleggen naar de klant door bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden te vermelden dat het risico van de eventuele schade tijdens verzending voor risico van de klant is.

Wie is verantwoordelijk voor aankomst pakket?

Als u via internet een bestelling heeft geplaatst is de webwinkel in principe verantwoordelijk voor het veilig aankomen van het pakket bij u. De webwinkel draagt dan ook de aansprakelijkheid indien het pakket kwijtraakt.

Hoeveel krijgt een postbezorger per pakket?

De vergoeding is ongeveer € 1,50 per adres en € 0,15 per pakket. Deze mensen hebben er het meeste baat bij dat het pakket op een goede manier wordt afgeleverd. Als je niet thuis bent, bellen ze vaak bij meerdere adressen aan het pakket alsnog bezorgd te krijgen.

Hoeveel pakketten per dag?

En onze medewerkers leveren elke dag weer een topprestatie om de pakjes van onze klanten naar de mensen thuis te krijgen. Met extra ritten, mensen en vrachtwagens én slim passen en meten, zijn we erin geslaagd om ons pakketvolume op te rekken naar een niveau van 1,7 miljoen pakketten per dag.

Hoeveel pakketten PostNL?

PostNL heeft afgelopen jaar een recordaantal van 337 miljoen pakketten bezorgd. Die stijging werd veroorzaakt door de coronacrisis. Het postbedrijf schat in dat er zo’n 25 miljoen incidenteel waren als gevolg van het virus.

Hoeveel pakketten bezorgd DHL per dag?

‘We bezorgen tegenwoordig 180 pakketten per dag’

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven