Hoe verdedigt een krokodil zich?

Hoe verdedigt een krokodil zich?

De nijlkrokodil Een krokodil zal echter alleen aanvallen als een mens of ander groot dier het territorium betreedt of als hij honger heeft. Omdat krokodillen veel groter en krachtiger zijn dan de bijvoorbeeld kaaimannen en gavialen, zijn ze voor de mens veel gevaarlijker.

Waar leven Nijlkrokodillen?

Nijlkrokodillen leven alleen in Afrika. Ze komen voor in het midden en zuiden van Afrika. Hun omgeving kan uit verschillende watergebieden bestaan zoals riviermondingen, zoetwatermeren en moerassen. Ze leven rondom water, zodat ze afkoeling kunnen zoeken en hun prooi tijdens het jagen kunnen verdrinken.

Hoe lang is de nijlkrokodil?

4,2 mVolwassen
2,4 – 3,8 mVolwassen
Nijlkrokodil/Lengte

Waarom rolt een krokodil?

Zo ontdekten zij dat deze krokodillen hun longen naar achteren trekken bij het onderduiken en deze weer naar voren verplaatsten bij het naar het oppervlak zwemmen. Ook een rol om de lichaamsas bleek gepaard te gaan met een – in dit geval zijwaartse – verplaatsing van de longen (Journal of Experimental Zoology, april).

Hoe reageert een krokodil op je?

Waarschuwing: ga niet het water in! In gebieden waar krokodillen leven waarschuwt de politie mensen om voorzichtig te zijn en vooral niet het water in te gaan. Krokodillen kunnen er immers onzichtbaar op de loer liggen. Ze zien mensen als ‘gewoon’ voedsel en zullen niet schromen je te pakken als je in het water zwemt.

Wat is de Nijl van een Nijlkrokodil?

De nijlkrokodil (Crocodylus niloticus) is een krokodilachtige uit de familie echte krokodillen (Crocodylidae). De nijlkrokodil is de grootste van de vier in Afrika voorkomende soorten krokodilachtigen en kan een lengte van 6,2 meter en een gewicht van meer dan 700 kilo bereiken.

Hoe weet de moeder van de Nijlkrokodil dat haar jongen uit het ei zijn gekropen?

Hoort de moeder de jongen in de eieren geluid maken, dan komt zij naar het nest en graaft de jongen uit. Indien nodig breekt ze zelf de eierschalen. Als de jongen uit het ei gekropen zijn, neemt de moeder ze in de bek en brengt ze één voor één in het water.

Hoe communiceren krokodillen?

De geluiden van de krokodillen Soms grommen krokodillen als ze elkaar tegen komen. De mannetjes en vrouwtjes kunnen elkaar roepen.

Hoe jaagt een krokodil?

Krokodillen en alligators blijken vaak een prooi te pakken via een goed georganiseerde drijfjacht. De reptielen zwemmen bijvoorbeeld rond een school vissen en verkleinen de cirkel steeds verder, totdat de vissen tot een hapklare ‘bal’ zijn samengedreven. Daarna nemen de krokodillen omstebeurt een hap uit de ‘visbal’.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven