Hoe verwijs je naar een Kamerstuk?

Hoe verwijs je naar een Kamerstuk?

Je verwijst op de volgende manier naar een Kamerstuk: Kamerstukken I (of II, schuingedrukt), gevolgd door het parlementaire zittings- of vergaderjaar, een komma, het dossiernummer, een komma, de afkorting ‘nr. ‘, het ondernummer, een komma, de afkorting ‘p. ‘ en het paginanummer.

Hoe verwijzen naar een wetsvoorstel?

Verwijzing naar een wetsvoorstel geschiedt overeenkomstig de volgende voorbeelden: het bij koninklijke boodschap van 8 mei 2009 ingediende voorstel van wet tot wijziging van de Meststoffenwet (differentiatie fosfaatgebruiksnorm) (Kamerstukken 31945);

Hoe verwijs je naar jurisprudentie?

Hoe verwijs ik volgens de Juridische Leidraad naar jurisprudentie? Een verwijzing naar jurisprudentie heeft een vaste basisvorm die de afkorting van de instantie, de datum en de ECLI bevat.

Hoe kan ik kamerstukken vinden?

Kamerstukken van 1814 tot heden vindt u op de website officielebekendmakingen.nl.

Hoe verwijzen naar een website?

Om te verwijzen naar een website of webpagina vermeld je eerst de naam van de website of de titel van de webpagina, gevolgd door het webadres van de site. Je neemt de bron alleen op in een voetnoot, dus je voegt geen bronvermelding toe aan de literatuurlijst.

Hoe verwijzen naar literatuur?

In de tekst wordt verwezen naar de achternaam van de auteur en het jaar van publicatie; in de literatuurlijst staan de referenties op alfabetische volgorde van auteursnaam; In de tekst krijgt elke referentie een volgnummer; in de literatuurlijst staan de referenties op volgorde waarin ze in de tekst zijn genoemd.

Hoe kan ik Kamerstukken vinden?

Hoe verwijs je naar Ars Aequi?

Ars Aequi werkt niet met literatuurlijsten. De eerste keer dient in de voetnoten voluit verwezen te worden. Hierna dient verkort te worden verwezen. Bijvoorbeeld: Achternaam jaartal publicatie, p.

Hoe gebruik je jurisprudentie?

Jurisprudentie is een rechtsbron die niet in de wet is terug te vinden en behoort tot de ongeschreven rechtsbronnen. Een rechter gaat na wat rechters eerder in eenzelfde soort zaak besloten hebben. Een eerdere rechterlijke uitspraak kan op die manier als voorbeeld dienen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven