Inhoudsopgave
- 1 Hoe verwijs je naar een nota?
- 2 Hoe verwijzen naar een wetsvoorstel?
- 3 Hoe verwijs je naar jurisprudentie?
- 4 Hoe verwijzen naar een website?
- 5 Hoe verwijs je naar jurisprudentie Leidraad?
- 6 Hoe vind je het Kamerstuknummer?
- 7 Hoe citeer je een Kamerbrief?
- 8 Hoe verwijs je naar Conclusie AG?
- 9 Hoe citeer je een rapport?
Hoe verwijs je naar een nota?
Verwijst men naar de gehele (schriftelijke) behandeling van een wetsvoorstel of nota, dan kan men eventueel de volgnummers van het grote Kamerstuk weglaten, maar het verdient de voorkeur het eerste en het laatste volgnummer te vermelden.
Hoe verwijzen naar een wetsvoorstel?
Verwijzing naar een wetsvoorstel geschiedt overeenkomstig de volgende voorbeelden: het bij koninklijke boodschap van 8 mei 2009 ingediende voorstel van wet tot wijziging van de Meststoffenwet (differentiatie fosfaatgebruiksnorm) (Kamerstukken 31945);
Hoe verwijs je naar een rapport Leidraad?
Voorbeeld 1:
- Verkort: Rapport Commissie-Davids 2010, p.
- Volledig: Rapport commissie van onderzoek besluitvorming Irak, bijlage bij Kamerstukken II 2009/10, 31847, 14.
- Verkort: Berntsen 2015, p.
- Volledig: L.E. Berntsen, Agency of labour in a flexible pan-European labour market.
Wat is Kamerbrief?
Een Kamerstuk is een tussen de Nederlandse regering en het Nederlands parlement uitgewisseld schriftelijk stuk. Voor wat betreft de Tweede Kamer moeten deze, volgens artikel 151 van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer, voor zover mogelijk, terstond digitaal worden gepubliceerd.
Hoe verwijs je naar jurisprudentie?
Hoe verwijs ik volgens de Juridische Leidraad naar jurisprudentie? Een verwijzing naar jurisprudentie heeft een vaste basisvorm die de afkorting van de instantie, de datum en de ECLI bevat.
Hoe verwijzen naar een website?
Om te verwijzen naar een website of webpagina vermeld je eerst de naam van de website of de titel van de webpagina, gevolgd door het webadres van de site. Je neemt de bron alleen op in een voetnoot, dus je voegt geen bronvermelding toe aan de literatuurlijst.
Hoe kan ik Kamerstukken vinden?
Kamerstukken van 1814 tot heden vindt u op de website officielebekendmakingen.nl.
Hoe verwijs je in een voetnoot naar een aantekening?
Uitzonderingen bij verwijzen met voetnoten In dat geval begin je de voetnoot met de (verkorte) titel (schuingedrukt), het jaartal en het paginanummer. Deze verkorte verwijzing hanteer je ook als lemma in de literatuurlijst. De bron wordt dan gesorteerd op basis van de titel in plaats van de auteursnaam.
Hoe verwijs je naar jurisprudentie Leidraad?
Hoe vind je het Kamerstuknummer?
Vanaf september 1998 zijn de stukken van de Eerste Kamer als PDF-bestand beschikbaar. Via het zoekvenster in de rechterbovenhoek op het scherm kunt u zoeken op trefwoord of kamerstuknummer. Aan alle wetsvoorstellen wordt door de Tweede Kamer een nummer toegekend. Indien u dit nummer weet, kunt u via dit nummer zoeken.
Hoe kan ik kamerstukken vinden?
Hoe verwijzen naar rechtspraak?
Algemeen. Opbouw verwijzing: (afgekorte) instantienaam plaats- of gebiedsnaam (tenzij de instantie uniek is) eventueel verbijzondering instantie (bijvoorbeeld: pres., vzr., kamer of locatie) afgekort en tussen haakjes datum van de uitspraak (maand voluit), de European Case Law Identifier (ECLI).
Hoe citeer je een Kamerbrief?
Een brief van een minister wordt een kamerstuk genoemd. De APA-stijl heeft geen speciale eisen voor kamerstukken. De kamerbrief is een internetbron, omdat de bronnen altijd via het internet te downloaden zijn. Tussen blokhaken voeg je “Kamerbrief” toe.
Hoe verwijs je naar Conclusie AG?
Betreft de verwijzing specifiek of vooral de conclusie, dan wordt dat als volgt vermeld: Concl. A-G J. Spier, ECLI:NL:PHR:2015:2307, bij HR 29 januari 2016, NJ 2016/173, m.
Hoe verwijst u in een literatuurlijst correct naar een bijdrage in een boek?
De bronvermelding in de literatuurlijst voor een bijdrage uit een boek of bundel bevat de initialen en achternaam van de auteur, de initialen en achternaam van de redacteur, de afkorting ‘red’ (tussen haakjes), de titel en eventuele subtitel (cursief), de plaats van uitgave, de uitgever, het jaartal en het paginabereik …
Hoe wordt verwezen naar een eerder gemaakt verslag?
06 Hoe wordt verwezen naar een eerder gemaakt verslag? Wanneer een student in een verslag gebruik maakt van een eerder gemaakt verslag of opdracht is bronvermelding verplicht, anders is het zelfplagiaat. In de bronnenlijst is de vermelding: Student, A.
Hoe citeer je een rapport?
Om te verwijzen naar een rapport met een individuele auteur, vermeld je de auteursnaam en initialen, de titel van het rapport (schuingedrukt), het rapportnummer, de organisatie die het rapport heeft gepubliceerd en de URL (bij een online rapport, zoals een pdf).
Je verwijst op de volgende manier naar een Kamerstuk: Kamerstukken I (of II, schuingedrukt), gevolgd door het parlementaire zittings- of vergaderjaar, een komma, het dossiernummer, een komma, de afkorting ‘nr. ‘, het ondernummer, een komma, de afkorting ‘p. ‘ en het paginanummer.